13 Σεπ 2013

Αποφεύχθηκαν οι 54 απολύσεις στο ΜΕΤΡΟ

Απόφαση κόλαφος από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας

Μία μεγάλη επιτυχία εξασφάλισε σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό. Η κατασκευάστρια κοινοπραξία είχε σκοπό να προβεί σε 54 απολύσεις εργαζομένων, κυρίως επιστημονικού προσωπικού της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Ο Υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης ζήτησε την παρέμβαση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και σήμερα πραγματοποιήθηκε η ακρόαση στην Αθήνα. 

Στην ακρόαση ήταν παρόντες η νομικός σύμβουλος του Σωματείου Εργαζομένων, Άννα Ευθυμίου με τον αντιπρόεδρο του Σωματείου, Δημήτρη Παππά και από την πλευρά της Κοινοπραξίας ο  Νόμιμος Εκπρόσωπος της Αναδόχου Κοινοπραξίας, Μιχάλης Σίμας και ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρίας.

"Το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας απεφάνθη πως δεν υπάρχει λόγος για ομαδικές απολύσεις και η κοινοπραξία υποχρεούται να υπακούσει στην απόφαση αυτή" δήλωσε στο TAXALIA η Άννα Ευθυμίου.

Ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και αρχαιολόγος, Δημήτρης Παππάς δήλωσε στο TAXALIA: "Καταφάνηκε πως δεν υφίσταται το επιχείρημα της έλλειψης αντικειμένου και πως η Αρχαιολογία δεν είναι το εμπόδιο προς την ανάπτυξη του έργου" και συμπλήρωσε "Πρόκειται για επιστημονικό προσωπικό του αρχαιολογικού τμήματος, το οποίο ασκεί πολύ μεγάλο έργο ως προς την τεκμηρίωση των ευρημάτων. Δεν υπάρχει νόημα να ανασκάπτει κανείς αν αυτά που ανασκάπτει δεν τα μελετά και δεν τα τεκμηριώνει ώστε να αποδίδει την πρέπουσα σημασία τους". 


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη