17 Σεπ 2013

Και με υπουργική βούλα δεν απολύονται οι 54 του ΜΕΤΡΟ

Πρώτοι είχαμε γράψει την περασμένη εβδομάδα πως το Σώμα Επιθεωρήτών Εργασίας είχε αποφανθεί κατά των απολύσεων 54 εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης. 


Ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και αρχαιολόγος, Δημήτρης Παππάς είχε δηλώσει τότε στο TAXALIA: "Καταφάνηκε πως δεν υφίσταται το επιχείρημα της έλλειψης αντικειμένου και πως η Αρχαιολογία δεν είναι το εμπόδιο προς την ανάπτυξη του έργου" και συμπλήρωσε "Πρόκειται για επιστημονικό προσωπικό του αρχαιολογικού τμήματος, το οποίο ασκεί πολύ μεγάλο έργο ως προς την τεκμηρίωση των ευρημάτων. Δεν υπάρχει νόημα να ανασκάπτει κανείς αν αυτά που ανασκάπτει δεν τα μελετά και δεν τα τεκμηριώνει ώστε να αποδίδει την πρέπουσα σημασία τους". 

Η απόφαση είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα ωστόσο ο Υπουργός δεσμεύεται μόνο ηθικά και όχι θεσμικά να συμφωνήσει.

Χτες το απόγευμα όμως ο Υπουργός Εργασίας Ι. Δρούτσης εξέδωσε απόφαση σύμφωνη με τους Επιθεωρητές Εργασίας κι έτσι μπλοκάρονται οριστικά πλέον οι 54 απολύσεις.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη