5 Σεπ 2013

Συνελήφθησαν Έλληνας και Γεωργιανή για εικονικό γάμο

Δεν υπήρχε έρωτας για ένα ζευγάρι στην Έδεσσα, αλλά… μόνο το συμφέρον. Οι δυο τους αποφάσισαν να κάνουν ένα εικονικό γάμο, ώστε η 38χρονη Γεωργιανή να μπορέσει να πάρει την ..
ελληνική υπηκοότητα.

Τα σχέδιά τους χάλασαν όταν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έπρεπε να περάσουν για να βγάλουν άδεια παραμονής για την 38χρονη, έπεσαν σε αντιφάσεις με συνέπεια να γίνει αντιληπτός ο εικονικός γάμος και να συλληφθούν .

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ένας ακόμα 69χρονος ο οποίος προσπάθησε να τους συνδράμει στην επίτευξη του σκοπού τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν αρχικά, ο 47χρονος άνδρας και η 38χρονη, κατόπιν συνεννόησης και παρακίνησης από τον 56χρονο, στις 3 Αυγούστου του 2012 τέλεσαν εικονικό γάμο στο Δημαρχείο Αριδαίας προκειμένου η 38χρονη να εφοδιαστεί τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση άδειας διαμονής λόγω γάμου.

Ο εικονικός τους γάμος όμως δεν κράτησε παραπάνω από ένα χρόνο αφού χθες ο 47χρονος και η 38χρονη υποβλήθηκαν στην καθιερωμένη διαδικασία για την χορήγηση αδειών διαμονής(συνέντευξη), στην οποία έλαβε μέρος και ο 69χρονος που γνώριζε για τις παράνομες προθέσεις τους και δηλώνοντας ψευδή γεγονότα για το ζευγάρι. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης προέκυψε η εικονικότητα του γάμου. Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 56χρονου ημεδαπού ως ηθικού αυτουργού των παράνομων πράξεων.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Κατασχέθηκε μία βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής που κατείχε η 38χρονη, ενώ, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη