17 Σεπ 2013

Το Πατριωτικό Μέτωπο για το "πατριωτικό μέτωπο" του Τσίπρα

Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.
Κουνώντας τα χέρια του όπως κάποτε ο Α. Παπανδρέου, εμφανίστηκε στη ΔΕΘ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλά «θα», ακόμη περισσότερες πολιτικές κωλοτούμπες, «άσους» που θα βγάλει από το..
μανίκι του και που θα «σώσουν» τη χώρα και τους (sic) εργαζόμενους.

Το πιο θρασύτερο όλων: Ο πολιτικός εκείνος που και στο άκουσμα της λέξης «πατριωτισμός», έβγαζε μπιμπίκια, στη ΔΕΘ μίλησε για την ανάγκη συγκρότησης… Πατριωτικού Μετώπου.

Έτσι μάλλον δικαιολογούνται και οι φωνές διαμαρτυρίας στελεχών του Κινήματός μας: Να κάνουμε κάτι. Τούτος δω, κυριολεκτικά διάβαζε τις θέσεις του Πατριωτικού Μετώπου. Άμεση Δημοκρατία, (ξαφνικά), πέρασμα των εξουσιών στο Λαό (ξαφνικά), από ένα κόμμα βαθειά Σταλινικό, βαθειά ρεβανσιστικό, άγρια πεινασμένο για εξουσία και διαχείριση της κρίσης.

Ας μη ξεγελιόμαστε. Ο Τσίπρας, χωρίς τσίπα πια, εφαρμόζει την παλιά και πετυχημένη παλαιοκομματική τακτική: Λέγε φούμαρα στο Λαό. Απελπισμένος, ταλαιπωρημένος, άνεργος, εξαθλιωμένος, τι θα κάνει;

Απλά θα αποδεχθεί αυτό που του προτείνει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ του:

Καπιταλισμό με… ανθρώπινο πρόσωπο δηλαδή.

Ο Τσίπρας, ολοένα και περισσότερο μοιάζει με τον Κάρλος Μένεμ. Εκείνον τον Νεοπερονιστή Αργεντινό απατεώνα, που «όλα τάσφαζε όλα τα μαχαίρωνε» μέχρι να πάρει την εξουσία. Όταν την πήρε, ξεπούλησε σε μια νύχτα πάνω από 400 ΔΕΚΟ της Αργεντινής στις πολυεθνικές.

Και ο Λαός, ενώ «δεν τσιμπάει», από την άλλη δηλώνει πως δεν έχει εναλλακτική λύση. Μια που από την άλλη πλευρά, τον περιμένει ο Μιχαλολιάκος και η Χ.Α. Και εδώ χωρίς καμία πολιτική πρόταση, με έντονα εμπλουτισμένη όμως και απειλητική την εικόνα, με τις κραυγές και τα παλούκια.

Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη δηλαδή, σε ένα στημένο παιχνίδι μπροστά σε έναν Λαό που αρνείται ακόμη να αποδεχτεί πως η μόνη διέξοδος είναι να αναλάβει τις ευθύνες του, να συσπειρωθεί στην πρόταση του Πατριωτικού Μετώπου και να προσχωρήσει στην επιλογή των Ισλανδών:

Να γίνει δηλαδή, αυτός Νομοθέτης, αυτός Δικαστής, αυτός ο εγγυητής της ασφάλειας της Γειτονιάς και της Πατρίδας του.

Μέχρι τότε, θα πηγαίνει από Μαυροκορδάτους σε Κωλέτηδες, από Ζαίμηδες σε Δηληγιαναίους, από Παπανδρέηδες σε Μητσοτάκηδες, από Τσίπρες σε Μιχαλολιάκους. Όλο και πιο βαθειά δηλαδή στο λαγούμι της εξαθλίωσης, της υπανάπτυξης, του πλήρους εξευτελισμού της παρακαταθήκης που μας άφησαν οι γενναίοι νεκροί του ’21 και αυτοί της Εθνικής Αντίστασης.

Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη