18 Σεπ 2013

Νέος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης ο Φάνης Παπάς

Ο πρώην Δήμαρχος Σοχού και νυν περιφερειακός σύμβουλος, Θεοφάνης Παπάς θα είναι ο νέος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, με απόφαση του περιφερειάρχη Απ.Τζιτζικώστα, μετά την θέση σε ..
αργία του μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Τσαμασλή. 
Το πέρασμα του Γ.Τσαμασλή από την Αντιπεριφέρεια (πρώην Νομαρχία) υπήρξε σύντομο, καθώς η εκκρεμότητα με την κατασκευή του δρόμου στο Ωραιόκαστρο, αποδείχθηκε καταστροφική για την πολιτική καριέρα του πρώην Νομαρχιακού και Περιφερειακού Συμβούλου.

Στις τελευταίες εκλογές για την Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας, ο Φάνης Παπάς (το επώνυμό του γράφεται με ένα "π"), έλαβε 11.331 ψήφους.

Ποιός είναι:

Ο Θεοφάνης Παπάς γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στο Σοχό. Μαθήτευσε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σοχού. Σπούδασε στo Τ.Ε.Ι. Σερρών, στο τμήμα Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης – Οικονομίας από το 1994 ως το 1998. Υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος αξιωματικός και πέρασε στη σχολή εκπαίδευσης ανορθόδοξου πολέμου.
Δημιούργησε μια επιχείρηση στο Σοχό μέσω του Γ΄Κ.Π.Σ. της Ε.Ε., με αντικείμενο την επεξεργασία τυροκομικής πυτιάς, και προωθεί τα προϊόντα της σε όλη την Ελλάδα.
Ασχολείται έντονα με την πολιτική, πολιτιστική και αθλητική ζωή του Δήμου Σοχού. Διετέλεσε εξωτερικός συνεργάτης του κέντρου πολιτισμού «Μαύρη Θάλασσα» της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε με επιτυχία, επί επτά έτη, Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Σοχού και των ακαδημιών του. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ιππικού ομίλου «ΦΙΛΙΠΠΟΣ». Συμμετείχε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004». Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και συνέδρια πάνω σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσίων σχέσεων και marketing-management.
Το ενδιαφέρον του για τα κοινά τον οδήγησε να ασχοληθεί από νεαρή ηλικία με τα ιδιαίτερα προβλήματα όχι μόνο του Δήμου μας , αλλά και της ευρύτερης περιοχής: ήταν εκπρόσωπος της μαθητικής κοινότητας στο επαρχείο Λαγκαδά για τον αγώνα κατά της τοποθέτησης του ΧΥΤΑ στο Κοκκινοχώρι.
Το 2002 ξεκίνησε η ενασχόληση του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όταν εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σοχού.
Στις εκλογές του 2006 αναδείχθηκε Δήμαρχος Σοχού, συγκεντρώνοντας ποσοστό εκλογής 61,13% .
Είναι μέλος της Τ.Ε.Δ.Κ. Θεσσαλονίκης και ορισμένος εκπρόσωπός της στο Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων έργων, καθώς και στις επιτροπές Διαγωνισμού έργων, άνω του 1.500.000,00 ευρώ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης ορισμένος εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων στις Επιτροπές Διαγωνισμών για την ανάθεση έργων με προϋπολογισμό που υπερβαίνει το ανώτατο όριο της Β΄ τάξης του ΜΕΕΠ, για τις συνεδριάσεις που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη.
Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Κουκουτζέλη, με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, τον Αστέριο, την Κατερίνα και τον Γιάννη.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη