15 Σεπ 2013

Ένταση στις Συκιές για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου!

Με οριακή πλειοψηφία σε μια επεισοδιακή ψηφοφορία όπου ο επικεφαλής της Δυναμικής Ενότητας Πολιτών , μείζονα αντιπολίτευση κ. Ζιγκερίδης ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία αφού από...
την Διοίκηση έγινε μεγάλη προσπάθεια μέσω τηλεφωνημάτων να παραστούν δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι δήλωσαν παρόντες αλλά απουσίαζαν πριν την έναρξη της ψηφοφορίας .

Η αδυναμία του Σίμου Δανιηλίδη να ελέγξει την δημοτική ομάδα είναι εμφανής καθώς αναπτύσσονται στο εσωτερικό του φυγόκεντρες δυνάμεις οι οποίες φαίνεται άρχισαν να διαφωνούν πλέον με την συγκεκριμένη πολιτική της Διοίκησης. 

Ο κ. Ζιγκερίδης τόνισε ότι ζούμε «μια φτωχή τριετία μιζέριας» ότι συνεχίζεται ο χαμηλός βαθμός εκτέλεσης των έργων , δείχνει ότι «Η διοίκηση του δήμου κινείται σε ρυθμούς χελώνας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Η Διοίκηση παρουσιάζει για το έτος 2013 ένα προεκλογικό τεχνικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 26,8 εκατ. , θέλει να παρουσιαστεί ως Δήμαρχος των έργων υφαρπάζοντας την ψήφο των πολιτών . Η διοίκηση κάτω από τις μνημονιακές επιταγές έφερε άρον – άρον για ψήφιση ένα πρόχειρο κείμενο τεχνικού προγράμματος , 13 έργα με αξία μνείας των 1.000 ευρώ ,γύρω στα 17 έργα χωρίς ποσό και περίπου 18 έργα χωρίς να αναφέρεται η πηγή χρηματοδότησης των έργων. 

Σημαντικές προτάσεις μας για μικρά έργα δεν υλοποιήθηκαν , καλούμε έστω και σήμερα σε μια προεκλογική περίοδο, να επιλύσει θέματα μικρών παρεμβάσεων και υποδομών που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και όχι να προσπαθεί η Διοίκηση την υλοποίηση μόνο χρηματοδοτούμενων μεγαλεπήβολων έργων και παρεμβάσεων. 

Εμείς καλούμε τη Διοίκηση να ξοδέψει πλέον από το Ταμείο του Δήμου, το οποίο ανήκει στους συμπολίτες μας και έχει προέλθει από την σκληρή φορομπηχτική πολιτική της διοίκησης , να προβεί στην άμεση αισθητική ανάπλαση των Δημοτικών Ενοτήτων όπου υπάρχει από τους δημότες η αίσθηση της εγκατάλειψης, και την αύξηση πρασίνου παντού με επιθετικές παρεμβάσεις ( όπως η αξιοποίηση του περιαστικού Δάσους, η ανάδειξη των τειχών, συνεχείς δενδροφυτεύσεις, δημιουργία παντού εστιών πρασίνου και κ.α). 

Είναι επιτακτική πλέον η στέγαση των νηπιαγωγείων να γίνει σε κανονικά σχολικά κτίρια και όχι σε ισόγεια καταστήματα πολυκατοικιών, ενώ θα πρέπει να βρεθούν λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα στάθμευσης, έλλειψης βασικών υποδομών όπως πεζοδρομίων και πλακόστρωσης στα Πεύκα, ανυπαρξίας συντήρησης αθλητικών χώρων, πυκνοδομημένες συνοικίες και περιοχές με έλλειψη πράσινου, πλατειών και πάρκων . Επίλυση όλων των προβλημάτων που υπάρχουν στις συντηρήσεις και βελτιώσεις του οδικού δικτύου όπως η οδός Ανδρέα Παπανδρέου, που η διάβαση της εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους , των σχολικών μονάδων και στις συντηρήσεις των αθλητικών σταδίων και εγκαταστάσεων; 

Αλλαγή γραμμής και πλεύσης στο θέμα των απαλλοτριώσεων και εξαγορών ιδιοκτησιών με σεβασμό στις ιδιοκτησίες των μικροϊδιοκτητών με αποζημιώσεις στα πλαίσια αγοραίων τιμών, ώστε να ξεμπλοκάρουν και να προχωρήσουν τα έργα. Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Νεάπολης Συκεών συμπεριέλαβε μια σειρά έργων τα οποία στη πλειοψηφία τους είχαν περιληφθεί ακριβώς όπως και στην περσινή σας εισήγηση και δεν ξεκίνησαν ποτέ, έμειναν μόνο εξαγγελίες !!!!!!. 

Βέβαια, θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά ότι από την καταγραφή σημαντικών έργων που εμφανίζεται γενικώς στο Πρόγραμμα Τεχνικών Έργων του δήμου της Νεάπολης-Συκεών και τους μονολόγους του δημάρχου, θα νομίζουμε ότι ζούμε σε ‘‘παραμυθένια πόλη’’». 

(ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΙΓΚΕΡΙΔΗ)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη