20 Σεπ 2013

Η ΑΠΕΧΘΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Η ΑΠΕΧΘΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ
ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...
Ένα συγκλονιστικό γεγονός, όπως αυτή η αποτρόπαιη πράξη του εκ προμελέτης θανάτου του ..
Παύλου Φύσσα από το φονικό χέρι του Χρυσαυγίτη τραμπούκου, δεν λειτούργησε-δυστυχώς-ως θρυαλλίδα γιά μιά αλλαγή της άρρωστης-και κατεστημένης-παθολογίας, που θέλει τέτοια γεγονότα να αξιοποιούνται γιά συζήτηση επί παντός επιστητού. Και βεβαίως από προκατασκευασμένες θέσεις που αποσκοπούν στη δαιμονοποίηση της «άλλης πλευράς», η οποία ως «θιγόμενη» επιδιώκει να ανταποδώσει τα ίσα εις την αρξάμενη χειρών αδίκων. Έτσι ώστε να μην υστερήσει κανείς σε έναν πόλεμο εντυπώσεων και ελάχιστης ουσίας...
Αυτή ακριβώς ήταν η ουσία της απόλυτης πλειονότητος και των συζητήσεων σε τηλεοπτικούς ή ραδιοφωνικούς σταθμούς, υπό το φως της ατυχούς-τουλάχιστον-αναφοράς από το σύμβουλο του πρωθυπουργού, βουλευτή επικρατείας της ΝΔ Χρύσανθου Λαζαρίδη, εις τη γνωστή θεωρία των «δύο άκρων», την οποία η Αριστερά απορρίπτει σθεναρώς, με το ΣΥΡΙΖΑ θίγεται διότι αμφισβητείται η πίστις του εις τη συνταγματικότητα. Οπότε οι τελευταίοι ανταποδίδουν, αιτιώμενοι την κυβέρνηση ότι είναι πίσω από την Χρυσή Αυγή κ.ο.κ.
Ανούσιες συζητήσεις σε εντελώς ακατάλληλη στιγμή, οι οποίες ΟΥΔΕΝ προσφέρουν, αλλά και που δεν εννοούν να τις σταματήσουν αυτοί που τις προκαλούν, σε ένα καυγά χωρίς λόγο, άλλη μία κοκορομαχία.
Από την άποψη αυτή, μόνη καθαρή εις τη διατύπωσή της θέση, απολύτως σαφή και πλήρως τεκμηριωμένη επιστημονικώς, ήταν η θέση την οποία ανέπτυξε ο πρώην υπουργός της ΝΔ-καθηγητής Πανεπιστημίου, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος είπε ότι ο θάνατος του Φύσσα δεν ήταν δολοφονία, όπως σχεδόν αποκλειστικώς περιγράφεται αυτή η επαίσχυντη πράξη του Χρυσαυγίτη τραμπούκου από το σύνολο των ΜΜΕ, αλλά εκτέλεση. Με ό,τι σημαίνει αυτή η λέξη όχι από ετυμολογική σκοπίά, αλλά, εν προκειμένω, εις το πεδίο των διατάξεων της κειμένης νομοθεσίας, μετά από αξιολόγηση βεβαίως των, κατά περίπτωση, εγκληματικών ευρημάτων.
Τώρα που ο φάκελλος με όλα τα στοιχεία, από όλες τις έκνομες ενέργειες της Χρυσής Αυγής, και δη αναδρομικώς, έχει παραδοθεί εις την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όλες οι επιβαλλόμενες ενέργειες μπορούν και πρέπει να εκδηλωθούν αμέσως και προς κάθε κατεύθυνση.
Πρόκειται γιά ενέργειες οι οποίες αφορούν τη διερεύνηση δράσεων Κόμματος, το οποίο εκπροσωπείται μεν εις το Κοινοβούλιο, αλλά δεν αποκλείεται η εν γένει δραστηριότητά του να εμπίπτει εις τις διατάξεις των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα, οι οποίες αφορούν εγκληματική και τρομοκρατική δραστηριότητα αντιστοίχως ή ακόμη και σε συνδυασμό, ακόμη και με πολιτική στόχευση κατά της ίδιας της Δημοκρατίας...
Πρέπει, λοιπόν, να αναμένεται ότι θα καταστεί δυνατό να διακριβωθεί ποιοί είναι οι εντολείς των εντελλομένων σε αξιόποινες πράξεις της Χρυσής Αυγής, η οποία λειτουργεί με δομή κάθετης και οριζόντιας παραστρατιωτικής οργάνωσης, σε διάφορα επίπεδα ιεραρχίας και κατά τόπους. Σε συνδυασμό με την έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. όλων των κλήσεων από/προς την περιοχή αυτής της αποτρόπαιης ενέργειας θα είναι σαφές ποιοί τηλεφώνησαν σε ποιούς και ποιές ακριβώς οδηγίες ή εντολές έδωσαν σε ποιούς, μέχρις του σημείου να αφαιρέσουν τη ζωή του 34χρονου νέου. Διότι υπήρξε σχέδιο.
Η εκτέλεση, η κάθε εκτέλεση, είναι μία αποτρόπαιη ενέργεια, μία απεχθής πράξη, απείρως ευρύτερη σε διαστάσεις που υπερβαίνουν και την πιό άγρια δολοφονία. Εντέλλεται από κάποιο κέντρο, από τους προϊσταμένους εντολείς προς εντελλόμενους-εκτελεστικά όργανα, κάτι το οποίο προφανώς,πλέον, θα φωτισθεί.
Συνεπώς θα έχει ευκαιρία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης να δει να επιβεβαιώνονται ή όχι οι ισχυρισμοί, τους οποίους διατύπωσε χθες από την τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» γιά θύλακες της ΧΑ εις την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη, οι οποίοι συγκαλύπτουν τα θέματα αυτά. Και να δείξει αν θα έχει την εντιμότητα να αναγνωρίσει ότι έσφαλε γιά όσα είπε, αν θελήσει να πληροφορηθεί γιά τα ευρεθησόμενα ευρήματα και βεβαιωθεί ότι τα πραγματικά γεγονότα δεν συνηγορούν με αυτό που είπε.
Βεβαίως η Αριστερά εις την Ελλάδα δεν είναι εθισμένη εις την πραγματική αυτοκριτική και ουδέποτε έχει αναγνωρίσει ότι έχει σφάλει, πραγμα το οποίο πράττουν κατ’ εξακολούθησιν «οι άλλοι» συνεχώς και καθ’ εξιν. Και εξ αυτού του λόγου, ο ΣΥΡΙΖΑ, εν προκειμένω, μάλλον και θα κωφεύσει σε μία πανδημοκρατική κινητοποίηση, εις επίπεδο κοινωνίας, κατά του φαινομένου «Χρυσή Αυγή», σε συνδυασμό με την πλήρη και εις βάθος διερεύνηση όλων των σχετικών επιβαρυντικών στοιχείων που επέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εις την Εισαγγελέα του ΑΠ.
Σε αντίθεση με την αντιπολίτευση, ιδίως εις το επίπεδο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θορυβεί εκ του ασφαλούς και γιά ειδικότερους ιδιωτελείς λόγους που μόνον εκείνοι γνωρίζουν, το γεγονός είναι ότι το «απόστημα Χρυσή Αυγή» μπορεί να σπάσει, έστω και με καθυστέρηση.
Αν δεν είναι δυνατή-ή και σκόπιμη-η κήρυξη του εν λόγω ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής εκτός νόμου, τουλάχιστον θα έχει κοπεί το χέρι της παράνομης τρομοκρατικής οργάνωσης πυρήνων της, που έφθασε και εις το σημείο να αφαιρεί ζωές.
Η Πολιτεία θα έχει δείξει την αποφασιστικότητά της να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία των Χρυσαυγιτών, της τρομοκρατίας κάθε μορφής, όπως πρέπει να γίνεται σε κάθε περίπτωση και προς κάθε κατεύθυνση.
Βεβαίως τίποτε από τα προηγούμενα δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, αλλά επιβεβλημένη συνέχεια μίας σαφούς και σθεναρής στάσης από την πλευρά της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου, δεδομένου ότι:
-Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέστησε σαφές ότι «έχουμε όλοι καθήκον να μην αφήσουμε ανοιχτούς δρόμους στον φασισμό-ούτε καν μία μία χαραμάδα». Μία τέτοια τοποθέτηση -και μόνον- θα έπρεπε να αποτελέσει το σημείο αναφοράς και στοίχισης μιάς καθολικής πανδημοκρατικής κινητοποίησης όλων, κομμάτων και πολιτών, κατά της ναζιστικής-φασιστικής πρόκλησης,
-Ο Πρωθυπουργός της χώρας ετόνισε, σε διάγγελμά του, ότι «η κατηφόρα της βίας καταστρέφει κάθε προοπτική να αποκτήσει η Ελλάδα αυτό που της αξίζει», γιά να προσθέσει ότι «η Δημοκρατία είναι πολύ πιό ισχυρή από όσο φαντάζονται οι εχθροί της», όπως και ότι «δεν είναι ώρα γιά εσωτερικές διαμάχες».
Με αφορμή ένα θέμα που τελικώς άπτεται της ίδιας της Δημοκρατίας, εις τη χώρα όπου αυτή γεννήθηκε, από τους Χρυσαυγίτες, θα ήταν τουλάχιστον σκόπιμο, από την πλευρά αυτών που αιτιώνται τους πάντες-πλην εαυτών, βεβαίως, που κατέχουν την απόλυτη αλήθεια και τη σύμπασα σοφία- να περιμένουν να δουν πώς θα προχωρήσουν οι έρευνες των διωκτικών αρχών.
Οι διωκτικές λειτουργούν με επαγγελματισμό και αφοσίωση εις το καθήκον. Τυχόν παρέκκλιση πράγματι πρέπει να προκαλέσει μεγάλη ανησυχία.
Ας περιμένουν, λοιπόν, οι θορυβούντες αιτιώμενοι. Και όταν έλθει η ώρα, ας ασκήσουν την κριτική τους, ακόμη και την πιό αυστηρή, διότι η προάσπιση της Δημοκρατίας, αφορά τους πάντες!
Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη