13 Σεπ 2013

Νέα επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Ισραήλ

Στις 8 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί (για τέταρτη φορά) το Ισραήλ ο πρωθυπουργός για τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ. Ο κ. Αντ. Σαμαράς θα συνοδεύεται από έξι ή επτά υπουργούς της κυβέρνησης και ...
αντιπροσωπεία άνω των 100 επιχειρηματιών. Αυτό δήλωσε χθες ο πρέσβης του Ισραήλ, κ. Αρίε Μέκελ, στο πλαίσιο ημερίδας για τη διαχείριση και εκμετάλλευση των υδάτων.

Η ημερομηνία για τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας Ισραήλ είχε οριστεί στη διάρκεια της επίσκεψης τού τότε υπουργού Εξωτερικών, Δημ. Αβραμόπουλου, στην Ιερουσαλήμ. Το Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ λειτουργεί όπως εκείνο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, με κοινή ευρεία συνεδρίαση των δύο αντιπροσωπειών, στις οποίες συμμετέχουν οι υπουργοί, οι οποίοι εμπλέκονται στις επιμέρους συμφωνίες.

Τον κύριο όγκο των προετοιμασιών για τις εργασίες του Α.Σ..Σ.Ε.Ι.
έκανε ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης

Ο πρέσβης του Ισραήλ, κ. Μέκελ, ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Σαμαρά στο Ισραήλ, θα υπογραφούν πλήθος συμφωνιών, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει σε ποιους τομείς. Θεωρείται πάντως βέβαιο, ότι θα κυριαρχήσουν τα θέματα ενέργειας, καθώς στη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρέσβης του Ισραήλ είπε πως ένας από τους υπουργούς που θα συνοδέψουν τον κ. Σαμαρά στο Ισραήλ θα είναι ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γ. Μανιάτης. Ο κ. Μέκελ ανακοίνωσε επίσης ότι τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, ο κ. Σαμαράς θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό, του κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Στη συνέχεια, θα συνεδριάσουν από κοινού με τις δύο υπουργικές αντιπροσωπείες.

Σαμαράς: "Εγώ υπέγραψα την αναγνώριση του Ισραήλ το 1990"

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη