18 Σεπ 2013

Μη λιντσάρετε τον Πάχτα

Πληρώστε ΦΑΠ για τα μολυσμένα χωράφια σας, λιθοβολήστε τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ, κάντε κι’ ένα τρισάγιο για τους >4.000 αυτόχειρες»
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Άκουσα χθες πολλούς διακεκριμένους, τρόπος του λέγειν, δημοσιογράφους να ρωτούν: «Γιατί φεύγετε κύριοι της ΒΙΟΧΑΛΚΟ από τη χώρα, η οποία σας στήριξε;».

Η απάντηση είναι: «Επειδή έτσι μας γουστάρει. Όταν έφευγε η PIRELLI κατά Τουρκία μεριά με ολόκληρο το εργοστάσιο θυμάστε τον λόγο; Όταν ο ελληνικός λαός έχει κεφαλαιοποιήσει με το αίμα του τις συστημικές [τί ωραία έκφραση] τράπεζες, οι οποίες δεν μας χορηγούν δάνεια για να αναπτυχθούμε, αλλά δίνει δάνεια στους πτωχευμένους εκδοτοκαναλάρχες και στο Μέγαρο Μουσικής ή για την αγορά αποκρατικοποιούμενων επιχειρήσεων, δεν υπάρχει επιχειρηματικό μέλλον σ’ αυτή τη χώρα! Όταν η ΣΕΚΑΠ μετέφερε το ίδιο το εργοστάσιό της στη Βουλγαρία και ο τότε αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Πάγκαλος παρέστη στα εγκαίνια του βουλγαρικού εργοστασίου, γιατί δεν τον ρωτήσατε; Όταν έφυγε η ΦΑΓΕ και η COCA COLA, γιατί δεν είχατε την ίδια απορία; Όταν έφυγε ο Βγενόπουλος με τη MARFIN και πήγε στην Κύπρο, γιατί δεν υποβάλατε το ίδιο ερώτημα; Όταν φεύγουν 200.000 Έλληνες επιστήμονες τί κάνετε ωρέ παπαγαλάκια; Έτσι γουστάρουμε και έτσι φεύγουμε. Όπως όλοι οι άλλοι, για τους οποίους δεν βγάλατε άχνα. Καθίστε σεις εδώ και χαρείτε τον Σαμαρά σας, τον Βενιζέλο σας, τον Κουβέλη σας, τον Λοβέρδο σας και όλο το κακό συναπάντημα!»
Και τους μάρανε που είπε ο Καμμένος να λιντσάρουν τον Πάχτα, την υπεράσπιση του οποίου ανέλαβε η κ. Αλ Σαχλέ. Αχ το παιδί, μην πάθει τίποτε και χάσει η Βενετιά βελόνι. Κι’ όταν ο λαός φώναζε στο Σύνταγμα «κρεμάστε τους», δεν φοβηθήκατε ωρέ παλληκάρια; Ο κ. Εισαγγελεύς δεν τρόμαξε, μήπως αυτό είναι παρότρυνση για διάπραξη του κακουργήματος της ζωοκτονίας ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας λόγω του πλήθους;
Λοιπόν, για να ηρεμήσουν άπαντες: αφήστε τον Πάχτα ήσυχο να ξεκοκκαλίζει τον κόλπο του και να διορίζει ψηφοφόρους, πίνετε νερό μολυσμένο και φροντίστε να πληρώσετε τους φόρους που σας βάζει ο Στουρνάρας. Σε έξη χρόνια θα έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα, όπως είπε ο πρωθυπουργός, και θα έχουμε γυρίσει στο 2009. Τί 2019 τί 2009. Όσοι θα έχουν πιεί πολύ νερό μέχρι τότε, ίσως να μην ευτυχήσουν να ζήσουν ευχάριστες στιγμές λόγω υδρωπικίας. Μετά από 20 χρόνια θα έχουμε γυρίσει αισίως στο 1933. Τι 2033 τί 1933. Κάθε πέρυσι και καλλίτερα ρε! Ποιος σας είπε ότι το success story σημαίνει κάτι άλλο;
Παραθέτω προς ενημέρωση των συμπατριωτών μου τις πρωτότυπες δηλώσεις Πάχτα από το best seller «Το πράσινο εγκόλπιο του ανιδιοτελούς δημοκράτη»:
«Η Εισαγγελία έκανε τον καθήκον της. Από την πλευρά μας είναι αυτονόητη υποχρέωση να καταφύγουμε στον φυσικό δικαστή για την παραδειγματική τιμωρία του κ. Καμμένου. Δε νοείται αρχηγός κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης να προτρέπει στην αναίρεση της ουσίας της δημοκρατίας, που είναι ο σεβασμός στη νομιμότητα και η αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσα από τον διάλογο. Η πρόσκληση πολιτών σε τέλεση αδικήματος αποτελεί πέραν των άλλων τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα. Αυτές οι συμπεριφορές μας θυμίζουν διαλυτικά φαινόμενα μιας εποχής που δεν μας αξίζει και δεν θέλουμε να ζήσουμε. Απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές οφείλουμε να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη επιμονή τον αγώνα μας για να πείσουμε ότι ο δρόμος της συνεννόησης και της αρμονικής συνύπαρξης είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στον τόπο μας. Είναι μια ευθύνη που ως Δημοτική Αρχή έχουμε αναλάβει και θα συνεχίσουμε να την υπηρετούμε με πίστη και αποφασιστικότητα».
Φυσικός δικαστής; Πού το είδες αυτό γραμμένο ρε Πάχτα; Στο Σύνταγμα; Πού το θυμήθηκες τώρα τούτο το κουρελόχαρτο; Τίποτε άλλο δεν γράφει αυτό το Σύνταγμα; Για την υγεία των πολιτών, για την προστασία του περιβάλλοντος, για τη δωρεάν παιδεία, για τα περήφανα νιάτα και τα τιμημένα γηρατειά;
Και συ ρε Πάνο μην ξαναναιρέσεις τη Δημοκρατία των αγλαϊσμάτων του ήθους Άκη, Πάχτα, Μαντέλη, Γιάννου, Τσουκάτου, Μένιου και της μεγάλης πράσινης Στρατιάς γιατί θα σε περιλάβει η θεά Αφροδίτη και δεν θα σε σώζει κανείς απ’ τα χέρια της. Να προσέχεις πολύ σε παρακαλώ.
Έτσι σε θέλω ρε Πάχτα! Να παλεύεις με επιμονή και αποφασιστικότητα για τη συνεννόηση και την αρμονική συνύπαρξη τώρα που τα κάνατε όλα ρημαδιό και αναζητούνται ευθύνες. Όπως παλαιότερα που πάλευες για τον σοσιαλισμό μαζί με τον Άκη, τον Γιάννο και τον Γιωργάκη. Πάρτο χαμπάρι: δεν υπάρχει αρμονική συνύπαρξη ανάμεσα σε ύαινες και κουτάβια. Η λήθη χτυπάει τους ιλήθιους ως lethal weapon.
Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση
Υ.Γ. Πάντως Πάνο περιμένω ακόμη επαρκείς εξηγήσεις για το σκάφος και τη βίλα στην Ικαρία που φημολογείται ότι χτίστηκε με επιχορηγήσεις για ενοικιαζόμενα δωμάτια. Περιουσία δεν απέκτησες από την πολιτική, όπως πολλοί από αυτούς που σε μάχονται, αλλά υπάρχουν μερικά πραγματάκια που αφήνουν σκιές. Και συ πρέπει να είσαι αψεγάδιαστος για να επιλεγείς ως ο ολιγότερο κακός.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη