13 Σεπ 2013

Εθνική Τουρκίας - Παραιτήθηκε πριν τον παραιτήσουν ο Τάνιεβιτς

Το κλίμα ήταν βαρύ για τον Μπόγκνταν Τάνιεβιτς μετά το «ναυάγιο» της εθνικής Τουρκίας στο Ευρωμπάσκετ.
 Το στραπάτσο (αποκλεισμός με απολογισμό 1 νίκη και 4 ήττες) των γειτόνων μας  στη Σλοβενία είχε κάνει όλα τα τουρκικά ΜΜΕ να... στήσουν στο απόσπασμα τον τεχνικό της ομάδας και να λένε ότι ήταν ο βασικός υπαίτιος για την αποτυχία. 
Ολα έδειχναν ότι ο... αποκεφαλισμός του από την τεχνική ηγεσία της εθνικής Τουρκίας ήταν σίγουρος. Τελικά, όμως, ο Τάνιεβιτς δεν άφησε να τον.. πάνε στη λαιμητόμο. Εφυγε πριν... τον φύγουν. Ο 66χρονος τεχνικός ανέλαβε χθες όλη την ευθύνη για το «χαστούκι» στο Ευρωμπάσκετ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η ομάδα και ανακοίνωσε και επίσημα ότι παραιτείται.

Ο Τάνιεβιτς παραδέχτηκε ότι υποτίμησε τους αντιπάλους της Τουρκίας στην Α' Φάση, είχε θεωρήσει δεδομένο ότι η ομάδα θα προκριθεί και η προετοιμασία των Τούρκων είχε... στηθεί πάνω σε αυτό το σενάριο. «Αναλαμβάνω την ευθύνη για την αποτυχία μας. Η προετοιμασία μας είχε βασιστεί κυρίως πάνω στο ότι θα είχαμε περάσει στη Β' Φάση και το βάρος είχε πέσει εκεί. Νόμιζα ότι θα περάσουμε εύκολα από τον πρώτο γύρο και η ομάδα θα ήταν 100% έτοιμη μετά από αυτό» τόνισε ο τέως πλέον τεχνικός της Τουρκίας και στη συνέχεια έσταξε μέλι για την ομοσπονδία, την ομάδα και τη χώρα: «Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες. Αυτή η ομάδα είναι η οικογένειά μου, ενώ αγαπώ πολύ αυτή τη χώρα».
Ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας, Τουργκάι Ντεμιρέλ, ξεκαθάρισε ότι το κεφάλαιο Τάνιεβιτς έκλεισε: «Αποδεχτήκαμε την παραίτησή του και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε δημόσια για την προσφορά του».
Ο αρχηγός της ομάδας, Χινταγέτ Τούρκογλου, μίλησε για τα συναισθήματα των παικτών: «Ως παίκτες είμαστε οι πιο στεναχωρημένοι απ' όλους για την κακή πορεία και αυτό που λέω είναι απόλυτα ειλικρινές. Ω αρχηγός μπορώ να πω ότι δώσαμε τα πάντα, αλλά δεν τα καταφέραμε».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη