9 Σεπ 2013

Παραμένει η πάλη στα Ολυμπιακά αθλήματα, ευτυχής η Άννα Καραμανλή

Το πάλεψε πολύ η βουλευτής το θέμα, μαζί με πολλούς ακόμη  και  δικαιώθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της 125ης Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής
Επιτροπής (ΔΟΕ) στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, αποφασίστηκε η παραμονή της Πάλης στα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων που θα λάβουν χώρα το 2020 και το 2024. Τα υπό επιλογή Αθλήματα ήταν η Πάλη, το Baseball/Softball και το Squash. Η επιλογή αυτή ήταν αποτέλεσμα εκλογής και έλαβαν αντίστοιχα 49, 24 και 22 ψήφους.
Η Πάλη είναι το αρχαιότερο Ολυμπιακό αγώνισμα και συμπεριλαμβάνεται στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα από το 708 π.Χ., ενώ έχει αδιάλειπτη παρουσία σε όλους τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες από την αναβίωσή τους. Τον Φεβρουάριο όμως η ΔΟΕ αποφάσισε να την αφαιρέσει από τα κύρια αθλήματα των Αγώνων.
Η Άννα Καραμανλή, καθώς θεώρησε πως κανένα μέρος της επιχειρηματολογίας της ΔΟΕ δεν μπορούσε να υποστηρίξει την αφαίρεση του αγωνίσματος, έλαβε την πρωτοβουλία της σύνταξης κι αποστολής μίας ανοιχτής επιστολής προς τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, προκειμένου να εκφραστεί η έντονη και καθολική διαφωνία της χώρας στην απόφαση απόσυρσης της πάλης και να ζητηθεί η ανάκλησή της. Η επιστολή αυτή στηρίχθηκε και υπεγράφη από 201 μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου με σκοπό την προάσπιση της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η επιτυχία της παραμονής της Πάλης στα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών όλων των εμπλεκομένων φορέων. Το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης (FILA), έχοντας και τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων Βουλευτών, συνεργάστηκαν στενά και προέβησαν σε ενέργειες ενδυνάμωσης και προώθησης του Αθλήματος, επιτυγχάνοντας έτσι τη διάσωση του «Αθλήματος των Αθλημάτων». Κορωνίδα της παγκόσμιας καμπάνιας και των ενεργειών αποτελεί αναμφίβολα η διοργάνωση Τελετής στην Αρχαία Ολυμπία με την παρουσία του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης, Nenad Lalovic. Η κυρία Καραμανλή παρέδωσε στον κύριο Lalovic φάκελο με την επιστολή των Ελλήνων Βουλευτών και την απάντηση της ΔΟΕ προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Η Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας της Β’ Αθήνας Άννα Καραμανλή δήλωσε: «Πληροφορήθηκα με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση την απόφαση της ΔΟΕ για την παραμονή του αθλήματος της Πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου σε όλους τους φορείς που συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια. Η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών που κάναμε όλοι μαζί ενωμένοι κι έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον Ελληνισμό. Είναι η απόδειξη πως σε δυσμενείς συνθήκες, αν εργαστούμε ενωμένοι και με μεθοδικότητα, μπορούμε να πετύχουμε. Όλοι οι συμπατριώτες μας δικαιούνται να νιώθουν υπερήφανοι.»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη