26 Σεπ 2013

Κλείνουν και την Τ.ΕΟ. Α.Ε. ;

Μήπως ο μη έλεγχος των παραχωρησιούχων «κλείνει» την ΤΕΟ Α.Ε.;
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΕΟ Α.Ε. (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας):

Στις 20/9/2013 και μέσω των ΜΜΕ (blogs…) ενημερωθήκαμε, ότι η ΤΕΟ Α.Ε. καταργείται. Το σκηνικό είχε στηθεί δύο ημέρες πριν. Τα ΜΜΕ “θυμήθηκαν” πόρισμα του Ρακιντζή του Μαΐου του 2012. Η εντολή σε ανακριτή για έλεγχο πράξεων ¨προκάλεσε την έκρηξη¨ του Υπουργού, ο οποίος οδηγήθηκε στην εν λόγω απόφαση.

Καταγγέλλουμε τη μεθόδευση και δηλώνουμε πως ως εργαζόμενοι επιθυμούμε την άμεση διερεύνηση και απόδοση ευθυνών , αν και όπου υπάρχουν. ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

Το επιχείρημα του Υπουργού ότι ο ρόλος της ΤΕΟ Α.Ε. περιορίστηκε και σήμερα ουσιαστικά έχει εκλείψει ο λόγος ύπαρξής του δείχνει ότι και σε αυτό το θέμα είναι αδιάβαστος. Οφείλει να απαντήσει:
1. Ποιος φορέας είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να ελέγξει ουσιαστικά τους παραχωρησιούχους εκτός από την ΤΕΟ Α.Ε. ;
2. Ποιος είναι ο πλέον κατάλληλος φορέας για να αναλάβει τον εποπτικό ρόλο της διαλειτουργικότητας των διοδίων;
3. Ποιος μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του Κέντρου Ανταλλαγής Πληροφοριών και Πιστώσεων (ΚΑΠΠ) ;
4. Ποιος μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο της Α.Ε. στην ASECAP;

Λύσεις πρόχειρες μπορεί να ακουστούν πολλές. Όλοι, όμως, γνωρίζουν ότι η εμπειρία, η τεχνογνωσία, η υλικοτεχνική υποδομή ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στην ΤΕΟ Α.Ε.

Στη συνάντηση που είχαμε με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Σιμόπουλο, παρουσία του Συμβούλου του Υπουργού κου Νασιάκου, δεν μας διαφώτισαν ούτε απάντησαν σε κανένα από τα ερωτήματά μας. Απεναντίας, χρησιμοποιώντας παρελκυστική τακτική μια τόσο κρίσιμη στιγμή για εμάς και τις οικογένειές μας, μας οδήγησαν στην έντονη αντίδρασή μας.

Δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε μια τέτοια απόφαση ούτε να πληρώσουμε εμείς τις διαχρονικές αποφάσεις πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου. Είμαστε σε θέση να συζητήσουμε και να πείσουμε τον Υπουργό για την αναγκαιότητα ύπαρξης της ΤΕΟ Α.Ε., σε καμία όμως περίπτωση δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα.

Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη προειδοποιητικής 48ωρης Απεργίας στις για ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης κατάργησης της ΤΕΟ Α.Ε.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΝΑΡΑΣ Γ. ΠΑΝΤΑΔΗΣ Γ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη