20 Οκτ 2013

Παναθηναϊκός - Πανθρακικός 1-2

«Ψυχρολουσία» για τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», καθώς ο Πανθρακικός υποχρέωσε τους «πράσινους» στη πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα τους, επικρατώντας με...
2-1 (18΄ Ζεκίνια, 75΄ Ρομέου - 67΄ Φιγκερόα) στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής.
Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου μπήκαν στο παιχνίδι ορμητικά, προκειμένου να περιορίσουν τον αντίπαλο από την αρχή και να σημειώσουν το γκολ που θα εξυπηρετούσε το πλάνο του τεχνικού τους.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να έχουν αρκετές καλές στιγμές στο παιχνίδι, όπως το (αδύναμο) πλασέ του Κλωναρίδη μόλις στο πρώτο λεπτό, την ημιτελή προσπάθεια του Ατζαγκούν στο 10΄ και την ελάχιστα άουτ κεφαλιά του Μαρινάκη στο 16΄.
Αντίθετα στη ροή του αγώνα, πάντως, ήταν οι «ακρίτες» εκείνοι που άνοιξαν το σκορ με τον Ζεκίνια, στο 18ο λεπτό, όταν ο σκόρερ εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Ντιόγκο και με κεφαλιά νίκησε τον Καπίνο.
Στο 20΄ ο Σέρεμετ βγήκε νικητής στη «μονομαχία» με τον Μπεργκ ενώ στο 29΄ οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο 0-2, αλλά αυτή τη φορά ο Καπίνο απέκρουσε το σουτ του Ρομέου από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 38΄ το σουτ του Πράνιτς εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού.
Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 στο 51ο λεπτό, όταν σε αντεπίθεση ο Ζεκίνια γύρισε στον Κάσες, αυτός πλάσαρε αλλά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι.
Στο 67΄ ο Φιγκερόα ισοφάρισε, με τον Αργεντινό να σκοράρει το δεύτερο τέρμα του στο πρωτάθλημα, αν και ο Σέρεμετ βρήκε την μπάλα αλλά δεν κατόρθωσε να την εκτρέψει από την πορεία προς τα δίχτυα.
Το παιχνίδι είχε όμως ακόμη δρόμο και στο 75ο λεπτό ο Ρομέου τιμώρησε τη «βόλτα» του Καπίνο στην περιοχή: ο Κάσες εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έκανε κάτι σαν έξοδο και ο Βραζιλιάνος μέσος «πάγωσε» το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για δεύτερη φορά, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη