5 Οκτ 2013

Φαηλος Νο 3

Φαήλος νούμερο 3
Έχουν καταντήσει τόσο γελοίοι οι πολιτικοί μας που δεν χρειάζεται να βλέπεις φάτσες για να καταλάβεις ποιός μιλάει. Όταν ακούω το χιλιοειπωμένο «να αφήσουμε στην άκρη τις διαφορές μας και να φροντίσουμε όλοι μαζί να
βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο» αντιλαμβάνομαι ότι αυτά τα λέει [συγ]κυβερνητικός βουλευτής ή κομματάνθρωπος.  Άνθρωπος που μετέχει της εξουσίας και θέλει να τη διατηρήσει με κάθε θυσία, ακόμη και με την αυτογελοιοποίηση. Ο ίδιος που όταν ήταν στην αντιπολίτευση έλεγε «Δεν πάει άλλο μ’ αυτή την κυβέρνηση. Έχει διαλύσει τη χώρα. Να παραιτηθεί, για να τη σώσουμε εμείς. Συναίνεση στο λάθος θέλετε;».
Κι’ ενώ οι [συγ]κυβερνητικοί απευθύνονται στο φιλότιμο του ελληνικού λαού και τον καλούν να συνδράμει δι’ όλου του πολιτικού φάσματος στη διάσωση της χώρας, βγαίνει ο πασίγνωστος Φαήλος και αποκαλεί «σκυλολόι» τον ΣΥΡΙΖΑ και τους  αντεξουσιαστές, οι οποίοι φέρεται ότι τον προκάλεσαν να πάρει θέση μετά τη σύλληψη βουλευτών και στελεχών της ΧΑ. Κατά τα λοιπά οι [συγ]κυβερνητικοί σκίζονται καθημερινώς για την εθνική ομοψυχία και την αποτροπή του διχασμού, ώστε να διατηρήσουν τα προνόμια που απολαμβάνουν νεμόμενοι την εξουσία.
Αυτό, όμως, είναι το ελάχιστο εξ όσων είπε
ο πασίγνωστος Φαήλος, εξ ου και δεν θα σταθώ πολύ σ’ αυτό. Δείχνει ακριβώς το ήθος του, το οποίο επέδειξε και όταν θα έβαζε σε χαρτόκουτο από τηλεόραση τον νεκρό πατέρα ενός ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ. Θα σταθώ σε κάτι άλλο. Γράφει ο Φαήλος και το εξής: «αν άντεχε το στομάχι σας και ΔΕΝ τον υποχρεώνατε να στηριχτεί στον Βενιζέλο και επιλέγατε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ τους καλύτερους, τώρα θα ήταν όλα αλλιώς».
            1] αν, δηλαδή, είχαμε δώσει αυτοδυναμία στον Σαμαρά, θα ήταν όλα διαφορετικά. Ενώ, τώρα που τον υποχρεώσαμε [από πού βγαίνει αυτό το συμπέρασμα;] να στηριχτεί στον Βενιζέλο, δεν μπορεί παρά να εφαρμόσει τα σχέδια Βενιζέλου. Το ερώτημα που έχω εγώ είναι: ο Σαμαράς κάνει ό,τι θέλει ο Βενιζέλος χωρίς να το θέλει; Δηλαδή είναι μαριονέτα; Και γιατί δεν παραιτείται παρακαλώ;
            2] αναγνωρίζει, έτσι, και ο πασίγνωστος Φαήλος ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά εξ αιτίας τού ότι ο Σαμαράς έχει χωθεί στο βρακί του Βενιζέλου. Και το success story Φαήλε;
            3] θεωρεί o πασίγνωστος Φαήλος ότι αυτοί, τους οποίους επέλεξε το εκλογικό σώμα μεταξύ των υποψηφίων της ΝΔ, δεν είναι οι καλλίτεροι.  Κι’ αν είχαν εκλεγεί οι καλλίτεροι, τί θα έκαναν; Αντάρτικο στον Αντώνη; Και η διαγραφή πασίγνωστε Φαήλε που αποτελεί τη μοναδική συγκολλητική ουσία παντός κόμματος, θα επέτρεπε στους καλλίτερους να κάνουν κάτι καλό; Έτσι, το ρωτάω, επειδή λένε όλοι ότι η ΧΑ έχει οργάνωση με στρατιωτική δομή και κανείς δεν αντιμιλάει στον Αρχηγό. Για να μην ξεχνιόμαστε  κιόλας.
            Όσοι, λοιπόν, βουλευτές της ΝΔ νοιώθουν ότι υβρίζονται από τον πασίγνωστο Φαήλο ως οι ολιγότερο καλοί της ΝΔ, ας πάρουν θέση. Ας μας πουν τί ρόλο βαράει ο πασίγνωστος Φαήλος και γιατί απασχολεί τόσο πολύ τα ΜΜΕ. Δεν μπορεί να προσβλέπει μόνον στα ψηφαλάκια των χρυσαυγιτών εκεί κάτω στη Β΄ Πειραιώς, όπου έγινε το φονικό και άρχισε απλώς το ξήλωμα του αντίπαλου πουλόβερ.
Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη