21 Οκτ 2013

"Στόχος των συμμοριών του ΠΑΜΕ οι επιχειρήσεις εστίασης"

Τάδε έφη Διονύσης Κατρανίτσας, υποψήφιος του Μπουτάρη, ο οποίος (Μπουτάρης) υπήρξε πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΚΚΕ, πριν ιδρύσει με τον Στέφανο Μάνο την ακροδεξιά "Δράση", με τη..
Θατσερική πολιτική, όταν τους το ζήτησε τότε ο Σόρος, για να αλώσει τη Μακεδονία (όσοι ξέρουν το CDRSEE καταλαβαίνουν, ας μην τα ξαναλέμε)

Γράφει το στέλεχος της Δράσης (στη φωτο με Μπουτάρη και Μάνο) και συνιδιοκτήτης της μπιραρίας "ΖΥΘΟΣ" στο http://katranitsas.blogspot.com/2012/02/blog-post.html:


Μια βόλτα να κάνεις , σήμερα, στην Θεσσαλονίκη και είναι ολοφάνερο ότι η μόνη οικονομική δραστηριότητα που κρατιέται ζωντανή είναι τα καφέ και τα εστιατόρια της πόλης. Αν και υπολείπονται σε ζωντάνια από το πρόσφατο παρελθόν είναι τα μόνα σημεία που ξεχωρίζουν από τις χαίνουσες και σκοτεινές τρύπες στον αστικό ιστό από τις άλλες κλειστές επιχειρήσεις.
Γι αυτό και αποτελούν και στόχο των συμμοριών του ΠΑΜΕ συχνά πυκνά, εργοστάσια και βιοτεχνίες έκλεισαν, τα εμπορικά φθίνουν ταχύτατα άρα τι μένει να καταστρέψουμε;
Δυστυχώς μαζί με το ΠΑΜΕ φαίνεται και ο αντιδήμαρχος Καπόν να έχει βάλει στον στόχο αυτές τις επιχειρήσεις. Έχει διακηρύξει πως θέλει να περιορίσει την δραστηριότητά τους, περιορίζοντας την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων με την παρακάτω μέθοδο:
Χρεώνει κάθε τετραγωνικό μέτρο στο κέντρο της πόλης με 210€ (την ακριβότερη τιμή στην Ευρώπη) και ταυτόχρονα εκβιάζει για την εφάπαξ καταβολή του ποσού μια που για να πληρώσεις με δόσεις ζητά ισόποση εγγυητική επιστολή τράπεζας. Σήμερα η τράπεζα για μια εγγυητική επιστολή 10000€ σου ζητά, πέρα από την εξόφληση των υποχρεώσεών σου, και ισόποση κλειστή κατάθεση. Δεν λέω καλή μπάζα για τις τράπεζες μα δεν πιστεύω ότι αυτός είναι ο ρόλος του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Για να το καταφέρει αυτό ο Καπόν ακολουθώντας παρελκυστική πολιτική αρνήθηκε στην ουσία να συναντηθεί με εκπροσώπους των επαγγελματιών και ειρωνικά απάντησε σε αυτούς όταν τον συνάντησαν στον διάδρομο του Δημαρχείου : «Δεν καταλαβαίνετε ότι θέλω να μειώσω τα τραπεζοκαθίσματα και θα το κάνω τόσο ακριβό έτσι ώστε να μην μπορείτε να πληρώσετε;». Και εννοεί τα νόμιμα αναπτυσσόμενα τραπεζοκαθίσματα
Όσο για το δημοτικό συμβούλιο, κατά την παρέμβαση των εκπροσώπων των επιχειρηματιών το σύνολο των παρατάξεων μας αντιμετώπισε σαν παράνομους με αποκορύφωμα τον πρόεδρο του δημ. Συμβουλίου που απάντησε στις ενστάσεις μας : «Ε! επιχειρηματίες είστε , όλο και κάποια παρανομία θα έχετε κάνει!». Ενώ αυτός τριάντα χρόνια συνδικαλιστής και πολιτικός του ΠΑΣΟΚ είναι αδάμαντας!
Δυστυχώς μαζί με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση αδειών λειτουργίας, αδειών μουσικής και άλλων δικαιολογητικών που εκδίδει ο Δήμος είναι τα εργαλεία καταπολέμησης της επιχειρηματικότητας που άνθρωποι σαν τον Καπόν εκμεταλλεύονται για δικούς τους σκοπούς.
Η πολιτική αυτή , αν αποτελεί και στρατηγική της παράταξης Μπουτάρη, πέρα από ανήθικη παρέμβαση στην ελεύθερη οικονομική δραστηριότητα αποτελεί και πλήγμα στους 12000 επιχειρηματίες και στις δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων του κλάδου
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη