"Ο Τσίπρας έστειλε το γιό του στον πιο ακριβό ιδιωτικό παιδικό σταθμό"

19 Οκτ 2013

γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά:


"...επέλεξε να στείλει τον πρωτότοκο γιο του σε έναν από τους καλύτερους ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αθήνας, στην Πλάκα. Και είμαι βέβαιος ότι ο κ. Τσίπρας έκανε -και τον τιμά αυτό- εκτενέστατη έρευνα πριν λάβει την απόφασή του, καθώς το εν λόγω σχολείο τυγχάνει και από τα ακριβότερα της πρωτεύουσας, με ετήσια δίδακτρα που φτάνουν τις 6.600 ευρώ. Αν το επιλέξει, δηλαδή, και για τον δευτερότοκο γιο του, η νηπιακή εκπαίδευση των παιδιών του θα του στοιχίζει περισσότερο από 1.000 ευρώ τον μήνα.

Για να μη θεωρηθεί ότι υπάρχει ψήγμα λαϊκισμού στην εν λόγω αναφορά, οφείλω να διευκρινίσω ότι αν διέμενα στο κέντρο και είχα την ανάλογη οικονομική δυνατότητα, θα είχα κι εγώ προτιμήσει το εν λόγω σχολείο για την κόρη μου, καθώς από φίλους ακούω τα καλύτερα λόγια για το προσωπικό του, τη διδακτική μέθοδό του, το οικογενειακό περιβάλλον του κ.λπ.

Δεδομένης, ωστόσο, της πολιτικής που επαγγέλλεται ο κ. Τσίπρας, γεννώνται μια σειρά ερωτημάτων για τον ηγέτη της Αριστεράς. Αν ύστερα από έρευνα επέλεξε για το παιδί του έναν ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό, πόσο πειστικά, αλήθεια, ακούγεται η πεισματική επιμονή του να μην ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα; Πιστεύει άραγε ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ ότι η διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός παιδιού είναι λιγότερο καθοριστική στην προσχολική ηλικία ώστε να την εμπιστεύεται σε ιδιώτες, παρά στη μετασχολική; Και για να διευρύνουμε το ερώτημα, αν όπως λέει ο κ. Τσίπρας «τυχόν ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα είναι η ταφόπλακα των δημόσιων ΑΕΙ», γιατί άραγε να μη συμπεράνουμε ότι και ο ιδιωτικός σταθμός που έστειλε το παιδί του δεν λειτουργεί σαν ταφόπλακα για τα αντίστοιχα δημόσια;"

γράφει στο άρθρο του ο Κωνσταντίνος Ζούλας, στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχόλιο taxalia: Βέβαια, ο Αλέξης Τσίπρας, δεν έκανε κάτι διαφορετικό από τους άλλους, αφού είναι ακριβώς ίδιος. Όσοι μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά τα στέλνουν, όσοι μπορούν να τα σπουδάσουν στην Αμερική τα σπουδάζουν στην Αμερική κι όχι στην Ελλάδα, όσοι μπορούν να κάνουν μια εγχείριση σε ιδιωτικό την κάνουν σε ιδιωτικό, όσοι μπορούν να γεννήσουν σε ιδιωτικό μαιευτήριο γεννούν σε ιδιωτικό, όσοι μπορούν να λουφάρουν το στρατό, τον λουφάρουν, κλπ, κλπ, κλπ ....
σε ατομικό επίπεδο, όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι και όλοι προτιμούν τον ιδιωτικό τομέα, επαινώντας φραστικά τον δημόσιο, τον οποίο κατά βάθος σιχαίνονται. Αυτά που λένε στα λόγια είναι πάντα και μόνο για τους άλλους, αυτούς που πιστεύουν ότι υπάρχει "δεξιά" και "αριστερά" και "άλλη πολιτική" κι άλλες τέτοιες μπούρδες για τον ηλίθιο "λαουτζίκο".
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη