15 Οκτ 2013

Η αστεία "απάντηση" του Αλέξη Μητρόπουλου για το εκατομμύριο

Έκθετος στα μάτια της κοινής γνώμης ο "εργατολόγος"-τηλεπερσόνα
Η υπόθεση με απλά λόγια: ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δικηγόρος, είχε την τύχη να του ανατεθεί η υπόθεση της τεράστιας κληρονομιάς του ..
εφοπλιστή Μανιού. Πήρε αμοιβή κάπου 1.000.000 ευρώ, έβγαλε τα λεφτά έξω (το 1999 αυτά), χωρίς να κόψει απόδειξη και άρα χωρίς να φορολογηθεί. Λίγα χρόνια αργότερα τον μηνύουν δικηγόροι συνάδελφοί του στην υπόθεση, επειδή τους "έριξε" στα λεφτά και δικαιώνονται τελεσίδικα στον Άρειο Πάγο, που έκρινε ότι ο Α.Μητρόπουλος, "έφαγε" τα λεφτά των συνεταίρων του.
Το 2004, η κυβέρνηση κάνει μια ρύθμιση (άρθρο 38, ν.3259/2004)  για τον "επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό", για να ενισχύσει τη ρευστότητα, δίνοντας άφεση αμαρτιών, σε όσους έβγαλαν λεφτά έξω. Πολύ απλά το κράτος είπε "φέρτε τα λεφτά σας απέξω και εμείς δεν θα ρωτήσουμε το πόθεν έσχες".
Ο Μητρόπουλος επαναπατρίζει 750.000 ευρώ και πληρώνει το 3% που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή 22.500 (δείτε την εικόνα).

Έτσι σήμερα λέει:
«Είναι αληθές ότι η Δ’ ΔΟΥ Αθήνας, μετά από έκθεση του ΣΔΟΕ, παρανόμως μου επέβαλε πρόστιμο για δικηγορική αμοιβή που:
α) εισέπραξε το γραφείο μου το έτος 1999 στο εξωτερικό,
β) εισήχθη στην Ελλάδα και φορολογήθηκε με το άρθρο 38 του ν. 3259/2004 (επαναπατρισμός κεφαλαίων εξωτερικού),
γ) δηλώθηκε στη φορολογική μου δήλωση το έτος εισαγωγής (2005) και
δ) αποδόθηκε σε τρίτους σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.
Με απόφασή της η Γενική Διεύθυνση Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών (Δ12Α/1115972/ΕΞ.2013/18-7-2013) για την ίδια υπόθεση αποφάνθηκε ότι απαγορεύεται η εκ νέου φορολόγηση του ως άνω ποσού, όπως συνέβη και με όλους τους συμπατριώτες μας, που κατά καιρούς επαναπάτρισαν κεφάλαια από το εξωτερικό.
Η υπόθεση, ως εκ τούτου, εκκρεμεί ενώπιον της Επιτροπής του άρθρου 70Α
ν. 2238/1994.Θέτω στη διάθεση της ελληνικής κοινής γνώμης όλα τα σχετικά έγγραφα».

Αυτή την "απάντηση", τα φιλικά του ΜΜΕ την παρουσιάζουν ως απάντηση, ενώ είναι μνημείο στρεψοδικίας !
Φυσικά και δεν είναι το επίμαχο σημείο, ο επαναπατρισμός των κεφαλαίων τον οποίο δήλωσε -φυσικά! για το πόθεν έσχες, για να καλύψει μελλοντικές αγορές- στη δήλωση του 2005.
Το επίμαχο σημείο είναι ότι έπαιρνε υπέρογκες αμοιβές για τις οποίες δεν έξεδιδε το νόμιμο παραστατικό. Αν τις δήλωνε θα πλήρωνε για το 1.000.000 φόρο 45% τότε.
Και αν τον έπιαναν σήμερα, με τους υπάρχοντες νόμους είχε τα ισόβια, εξασφαλισμένα 100%.

Φυσικά θα αθωωθεί στο δικαστήριο, επειδή όντως με το ν.3259 νομιμοποίησε το χρήμα, αφού ο νόμος λέει ότι δεν θα ερωτηθούν "πόθεν έσχες τα επαναπατρισθέντα;"

Η ουσία όμως είναι, ότι δεν δήλωσε ποτέ την αμοιβή του στην εφορία ο κ.Μητρόπουλος.
Αυτά που δήλωσε, είναι κάποια χρήματα που έφερε από το εξωτερικό, που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με την επίμαχη υπόθεση, μπορεί να τα είχε από το 1980 έξω και ούτε προσδιορίζουν πόσα είναι αυτά που εισέπραξε στην Ελλάδα χωρίς να κόψει απόδειξη.

Δεν δήλωσε λοιπόν σε καμία φορολογική δήλωση τα εισοδήματα από τη συγκεκριμένη υπόθεση της κληρονομιάς, αλλά μόνο ένα ποσό που έφερε από το εξωτερικό, εκμεταλλευόμενος ευνοϊκή διάταξη νόμου. Οι δύο υποθέσεις δεν σχετίζονται !

Το ζήτημα είναι γιατί δεν έκοψε απόδειξη όταν τσέπωσε το εκατομμύριο και το πολιτικό ζήτημα είναι, πώς αυτός, ένας "αριστερός" παίζει στα δάχτυλα με τόση ευκολία, όλα τα εργαλεία νόμιμου ξεπλύματος του παράνομου χρήματος, όπως οι ευνοϊκοί νόμοι για επαναπατρισμό;
Και γιατί, έβγαλε τα -παράνομα- λεφτά του στο εξωτερικό, ενώ τότε κυβερνούσε το κόμμα του το ΠΑΣΟΚ, ο σοσιαλιστής κ.Μητρόπουλος; Αν ένα τέτοιο στέλεχος δεν έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, πώς τολμά να λέει τώρα "αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα φορολογήσουμε τους εφοπλιστές";
Μα εσύ είσαι χειρότερος από τους εφοπλιστές!


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη