Σε στήλες άλατος μετατρέπονται τα πλάσματα που πέφτουν στη λίμνη Νάτρον στην Τανζανία, κοντά στα σύνορα με την Κένυα. Μπορεί η λίμνη εκ πρώτης όψεως να δείχνει ονειρική, ωστόσο οτιδήποτε την πλησιάζει και την αγγίζει το σκοτώνει.
Το μοναδικό είδος ψαριού που μπορεί και επιζεί στη λίμνη η οποία αναπτύσει θερμοκρασίες που φτάνουν τους 60 βαθμούς Κελσίου και υψηλή αλκαλικότητα (pH 10.5) είναι το..
Alcolapia latilabris όπως και τα κυανοβακτήρια, ένα είδος μπλε-πράσινων φυκιών.
H λίμνη παίρνει το όνομά της από το νάτρον, ένα ορυκτό που αποτελείται κυρίως από ανθρακικό νάτριο με μικρές ποσότητες διττανθρακικού νατρίου, δηλαδή μαγειρικής σόδας.
Αυτό που προκαλεί έντονο ενδιαφέρον είναι ότι η λίμνη αποτελεί τη μοναδική περιοχή αναπαραγωγής στην ανατολική Αφρική για 2,5 εκατομμύρια φλαμίνγκο, που τρέφονται με τα φύκια στα αφιλόξενα νερά της, μετατρέποντας το φαγητό τους σε... δείπνο θανάτου.
Σύμφωνα με το econews, όταν το νερό εξατμίζεται, στη λίμνη σχηματίζονται μικρά νησάκια από αλάτι, πάνω στα οποία ξεκουράζονται τα φλαμίνγκο με κίνδυνο της ζωής τους.
Μια θεωρία υποστηρίζει ότι τα ζώα ξεγελιούνται από την επιφάνεια της λίμνης που μοιάζει με γυαλί και παγιδεύονται στα νερά της με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σταδιακά σε απολιθώματα επειδή το νερό είναι τόσο «βαρύ», που δεν μπορούν να ξεφύγουν.
«Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πώς πεθαίνουν. Φαίνεται ότι μπερδεύονται από την άκρως ανακλαστική επιφάνεια της λίμνης και συντρίβονται πάνω της, όπως τα πουλιά που πέφτουν σε γυάλινα παράθυρα» λέει φωτογράφος στο περιοδικό New Scientist.