24 Οκτ 2013

Και ο ΔΣΘ κατά του Παπαγεωργόπουλου!!!

- Κατά της έναρξης της Δίκης της υπεξαίρεσης ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης!
- Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των δικηγόρων θα επικρατήσουν σε βάρος της..
 απονομής της Δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων των καταδικασθέντων; 
- Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση κάποιων συνδικαλιστών δικηγόρων!

Μπάχαλο πριν από λίγο στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης! Ενώ η Πρόεδρος του Εφετείου έχει εκφραστεί σαφώς υπέρ της έναρξης της εκδίκασης, και ζήτησε από τους δικηγόρους να λάβουν άδεια εξαίρεσης (καθώς ισχύει η απόφαση των Δικηγορικών Συλλόγων να απέχουν οι δικηγόροι από την εκδίκαση όταν αυτή αρχίζει την τρίτη μέρα μετά την έναρξη του πινακίου), αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Γιάννα Παναγοπούλου είπε ότι υπάρχει ανωτερα βία λογω της στάσης δικηγόρων. Δεν δίνουμε άδεια. Εγγραφη απάντηση δεν χορηγούμε ως ΔΣ του ΔΣΘ, είπε, αφήνοντας τους πάντες εμβρόντητους.

Η Πρόεδρος σημείωσε ότι είναι ήσσονος σημασιας τα συνδικαλιστικά δικαιωματα μπροστα στο νομο. Εκτιθεμεθα και στο εξωτερικό, που μας κατηγορούν για καθυστέρηση της απονομής της δικαιοσύνης, πρόσθεσε και ξεκαθάρισε ότι "ήθελα να λαβει θεση ο ΔΣΘ, καθώς πρόθεσή του Δικαστηρίου είναι να δικασει. Δυο αποφασεις του Αρείου Πάγου.

Ακόμη πιο αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η φράση της κυρίας Παναγοπούλου ότι "δε θα αλλάξει και τίποτε εάν η Δίκη αρχίσει σε έξι μήνες", αγνοώντας προφανώς ότι κάποιοι άνθρωποι επειδή βρίσκονται στη φυλακή, "καίγονται" για να αρχίσει η Δίκη καθώς ελπίζουν ότι θα έχουν επιτέλους την ευκαιρία να αποδείξουν την αθωότητά τους. 

Το προεδρείο διέκοψε μέχρι τις 2 μμ προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης να δώσει άδεια στα μέλη του. Νομικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι, τώρα, εάν θα δεν έρθουν οι άδειες του ΔΣΘ τότε ίσως είτε η Πρόεδρος σκεφτεί να αναβάλει την εκδίκαση (κάτι που απεύχεται η πλευρά Παπαγεωργόπουλου) είτε να την αρχίσει κανονικά με τους δικηγόρους να έχουν το δίλημμα, συμμετέχοντας στη Δίκη να παραπεμφθούν στο Πειθαρχικό.

ΧΕΝ

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη