30 Οκτ 2013

Δημοσκόπηση: Δείτε πόσο εμπιστεύονται τον Πούτιν οι Ρώσοι

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, η πλειοψηφία των Ρώσων πολιτών εμπιστεύεται τον Πούτιν. Το κύριο πλεονέκτημα του...
Ρώσου προέδρου, είναι η μεγάλη πολιτική του εμπειρία. Ωστόσο, σε κάποιους δείκτες τα ποσοστά του είναι χαμηλότερα από πέρυσι.

Το 62% των πολιτών της Ρωσίας εμπιστεύεται τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι δείκτες «εμπιστοσύνης» έχουν υποχωρήσει ελαφρά σε σύγκριση με τους εκλογικούς δείκτες, οι ειδικοί όμως πιστεύουν, ότι τέτοιες μεταβολές στη διακύμανση της δημοφιλίας είναι φυσιολογικές. Ταυτόχρονα, σημειώνουν το βασικό συμπέρασμα της δημοσκόπησης: Οι ρώσοι πολίτες θεωρούν τον Πούτιν έναν «έμπειρο πολιτικό».

Σύμφωνα με το Πανρωσικό Κέντρο Έρευνας της Κοινής Γνώμης (VCIOM), κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων ο δείκτης που αφορά στην επιδοκιμασία της δραστηριότητας του Ρώσου προέδρου, παραμένει σταθερός (62%). Οι πολίτες έλκονται από αυτόν διότι είναι ένας έμπειρος πολιτικός, απάντησε το 47% των ερωτηθέντων. Το VCIOM σημειώνει, ότι ο πολιτικός Πούτιν προκαλεί το σεβασμό στους πολίτες (36%) και το όνομά του συνδυάζεται με την ελπίδα (26%). Επίσης, οι ερωτηθέντες τείνουν να τον αντιμετωπίζουν με εμπιστοσύνη (19%) και συμπάθεια (15%). Ο επικεφαλής του ρωσικού Κράτους είναι ένας «πραγματικός ηγέτης», θεωρεί το 18% των ερωτηθέντων. Το 17% πιστεύει ότι ο Πούτιν είναι ο άνθρωπος που μπορεί να αποκαταστήσει την τάξη. Αν συγκρίνουμε τα δεδομένα αυτά με τα αποτελέσματα του περασμένου έτους, θα παρατηρήσουμε ότι σε μερικούς δείκτες, είναι ελαφρώς μειωμένα.

ria novosti
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη