10 Οκτ 2013

Άρση ασυλίας για τέσσερις βουλευτές


Την άρση ασυλίας τεσσάρων βουλευτών, του Μιχάλη Ταμήλου (ΝΔ, Τρίκαλα), Μενέλου Βλαχβέη (ΝΔ, Σέρρες) Δημήτρη Χριστογιάννη (ΝΔ, Πιερία) και Ιωάννη Μιχελογιαννάκη (ΣΥΡΙΖΑ, Ηράκλειο) αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Αντιθέτως, απορρίφθηκε το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή.


Η Ολομέλεια ενέκρινε τις αιτήσεις άρσης της βουλευτικής ασυλίας για τον Μενέλαο Βλάχβεη με 161 υπέρ της άρσης, 42 κατά, 7 «παρών» και 3 λευκά. Η άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Βλάχβεη είχε ζητηθεί για απιστία από κοινού κατ' εξακολούθηση, από την οποία η περιουσιακή ζημιά υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ. Το γεγονός ήταν αναμενόμενο αφού εδώ και καιρό, σύμφωνα  με πηγές του TAXALIA είχαν μπει στο μικροσκόπιο τα δάνεια που έδινε η Συνεταιριστική Τράπεζα των Σερρών όταν ο ίδιος ήταν στο Διοικητικό Συμβούλιο. Πάντως ο ίδιος απέφυγε χθες δημοσιογράφους όταν τον ρώτησαν σχετικά υποστηρίζοντας πως δεν έχει ενημερωθεί.

Υπέρ της άρσης του Ιωάννη Μιχελογιαννάκη ψήφισαν 203 βουλευτές, 5 βουλευτές ψήφισαν κατά, 2 «παρών» και 3 βουλευτές ψήφισαν λευκό. Η άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Μιχελογιαννάκη αφορά σε υπόθεση απιστίας στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, συνολικής αξίας αντικειμένου της πράξης υπερβαίνουσας το ποσό των 120.000 ευρώ αλλά και αυτό των 150.000 ευρώ στρεφόμενη κατά ΟΤΑ.

Επίσης, 159 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή Μιχάλη Ταμήλου 42 ψήφισαν κατά, 9 «παρών» και 1 λευκό. Η άρση ασυλίας του κ. Ταμήλου αφορά σε υπόθεση παράβασης καθήκοντος.

Για την άρση ασυλίας του Δημήτρη Χριστογιάννη ψήφισαν υπέρ 151 βουλευτές, κατά 55, 6 «παρών» και 1 λευκό. Η άρση ασυλίας του κ. Χριστογιάννη αφορά σε υπόθεση σωματικής βλάβης από αμέλεια.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη