30 Οκτ 2013

Άραξε με τα κυβικά σου ρε μεγάλε τραγουδιστή

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

[Τριακοστή τρίτη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του...
ΠΑΣΟΚ (βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html) και εικοστή πέμπτη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].

Η σωστή έκφραση είναι «άραξε στα κυβικά σου» και χρησιμοποιείται για να βάλει κανείς στη θέση τους όσους διαθέτουν ελάχιστο ανάστημα, αλλά το παίζουν μάγκες. Επειδή, όμως, ο πράκτωρ Θου Που είναι υπερπληθωρικός σε κυβικά, η ρήση διασκευάζεται για χάρη του σε «άραξε με τα κυβικά σου» βρε δοχείο νυκτός.
Αποτελεί ντροπή για το λαό μας να έχει επιλέξει να τον κυβερνούν άνθρωποι ως ο Θεόδωρος Πάγκλανος. Και όταν κάποια στιγμή ο λαός τον εγκατέλειψε, ο Θου Που δεν το έβαλε κάτω. Εμφανίζεται τακτικά στα ΜΜΕ για να μας κουρελιάζει τα νεύρα.
Μου θύμισε την περίπτωση ενός αγαθού μεσήλικος στον Πειραιά τις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60 που άκουγε στο όνομα Λάμπρος. Δεν είχε απολύτως σώας τας φρένας και γυρόφερνε τα μαγαζιά επιζητώντας να τον κεράσουν έναν καφέ ή ένα τσάι. Έλεγε ασυνάρτητα καλαμπούρια και έσπαγαν όλοι πλάκα μαζί του. Ήταν κάτι σαν τον τρελλό του χωριού. Μέχρι που μια μέρα κάποιος τον αποκάλεσε «κατάσκοπο». Ποιός είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε. Το τί μπινελίκι άκουσε δεν γράφεται. Ήταν, όμως, συμπαθής και όλοι έσπευδαν να τον κεράσουν μέχρι που κάποιος θα φώναζε το γνωστό «κατάσκοπεεε» για να γίνει ο χαμός.
Ήλθε και η δικτατορία. Δήμαρχος διορισμένος στον Πειραιά ο Σκυλίτσης, διαφημιστής το επάγγελμα και υποχόνδριος με την καθαριότητα. Οι οδοκαθαριστές φόρεσαν τότε άσπρες στολές και έπλεναν καθημερινά τις κεντρικές πλατείες. Η καθαριότητα ήταν το φόρτε του κ. Δημάρχου. Οι Αθηναίοι κατηφόριζαν στον Πειραιά για να θαυμάσουν την καθαρή πόλη. Στο κέντρο, βέβαια, όχι στις απομακρυσμένες γειτονιές. Μέχρι που ο Δήμαρχος ανεκάλυψε τον «κατάσκοπο» που του χάλαγε τη μόστρα. Τού έκανε μία και δύο φορές συστάσεις προσωπικώς για να τον συνετίσει και να συμπεριφέρεται κοσμίως, αλλά ο Λάμπρος δεν μπορούσε να κρατηθεί στο άκουσμα της προσφώνησης «κατάσκοπεεεε». Έτσι, είδε ο Δήμαρχος και απόειδε και επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε δίωξη κατά του Λάμπρου για προσβολή της δημοσίας αιδούς, βλασφημία κ.λπ.
Ήλθε η μεγάλη μέρα της δίκης. Ο Πρόεδρος είχε διαβάσει, ως συνήθως, τη δικογραφία και προβληματιζόταν, αν θα έπρεπε να καταδικάσει τον Λάμπρο ή όχι. Προφανώς για να βρει μια διέξοδο και να τον απαλλάξει λόγω ελλείψεως καταλογισμού, ρωτάει κάποια στιγμή τον Λάμπρο:
-Για πες μου κύριε κατηγορούμενε, γιατί σε αποκαλούν κατάσκοπο; Εσύ πιστεύεις πως δεν είσαι;
Και τότε ο Λάμπρος τον καρφώνει με τα βλέμμα του και του λέει:
- Καλή κουφάλα είσαι και συ κ. Πρόεδρε.
Αθωώθηκε πανηγυρικά μετά τον σεισμό που ακολούθησε και βγήκε από το δικαστήριο σηκωτός στα χέρια των αστυνομικών βρίζοντας και απειλώντας Θεούς και Δαίμονες.
Κάπως έτσι μας αντιμετωπίζει ο μεγάλος τραγουδιστής. Τον τσιγκλάνε οι δημοσιογράφοι και αυτός κουρδιζόμενος αμολάει ό,τι μπαρούφα του κατέβει στο κεφάλι. Κάτι σαν το «καλές κουφάλες είσθε και σεις, θα δείτε τώρα τί θα σας φτιάξω».

Ντρέπομαι που άνθρωποι ως ο Θου Που με κυβερνούσαν. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι τέτοιοι άνθρωποι εξακολουθούν να με κυβερνούν. Ανάλγητοι, ανερμάτιστοι, μικρόνοες, ανίκανοι, δουλοπρεπείς, αμετροεπείς, πλιατσικολόγοι, συμφεροντολόγοι, τσανακογλείφτες, υπερφίαλοι, τυχοδιώκτες, συμφεροντολόγοι, μπουρδολόγοι, παληάνθρωποι. Υπηρέτες άνομων συμφερόντων, στα οποία αποδίδουν όλα τα δήθεν δεινά τους. Αχ αυτά τα άνομα συμφέροντα που καταφέρονται κατά των λακέδων, αφού τους έχουν στύψει και τους πετάνε σαν λεμονόκουπες.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη