18 Οκτ 2013

Ποιός φοβάται τις εκλογές;

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
[Εικοστή πρώτη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία το Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για ..
την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ και δέκατη τρίτη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].
Μέχρι προ τριών εβδομάδων άκουγα αρκετούς υπουργούς, αλλά και βουλευτές που στηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση, να δηλώνουν προς πάσα κατεύθυνση ότι ο λαός δεν θέλει εκλογές, ότι εκλογές τώρα θα είναι καταστροφή για τη χώρα, ότι το Σύνταγμα προβλέπει τετραετή θητεία και δεν είναι δυνατόν να παραβιάζουμε το Σύνταγμα [στο σημείο αυτό γελάμε με τη γελοία σοβαρότητά τους] και ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Τα είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ξαφνικά, όμως, ήλθε το colpo grosso με τη Χρυσή Αυγή και το θέμα μη διεξαγωγής εκλογών ξεχάστηκε. Άρχισε να διαφαίνεται ότι ίσως και να πάμε σε εκλογές λεηλατώντας τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Σ’ αυτά τα πλαίσια και η προβολή της θεωρίας των δύο άκρων και η ανάγκη για πάταξη της βίας, ώστε να πάει η μπάλα σε λασπωμένο γήπεδο.
Από χθες ακούω τους κυβερνητικούς παπαγάλους να μας λένε ότι βαρέθηκαν με τις ακατανόητες απαιτήσεις της τρόικα και ότι αν αυτή συνεχίσει να απαιτεί νέα μέτρα, θα πάμε σε εκλογές, επειδή η παρούσα Βουλή δεν θα ψηφίσει ποτέ νέα μέτρα. Ο λαός στενάζει και δεν αντέχει άλλα μέτρα, όπως προσφάτως ανεκάλυψαν έκπληκτοι οι κρατούντες.
Δηλαδή, οι εκλογές έπαψαν όλως αιφνιδίως να είναι καταστροφικές για τη χώρα; Θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε κάτι που δεν θέλει ο λαός, όπως μας ενημέρωνε μέχρι προ τινος και δεν θα εξαντλήσει για χάρη του την τετραετία; Πώς έγινε αυτό ρε παιδιά μέσα σε μερικές εβδομάδες;
Μάλλον σαν απειλή προς την τρόικα φαίνεται αυτή η κίνηση. Δηλαδή, αν η τρόικα δεν υποχωρήσει μπροστά στη σθεναρή αντίσταση της κυβέρνησης, θα της πουν ότι πάμε σε εκλογές και αυτή θα φοβηθεί και θα κάνει πίσω. Κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι. Γιατί, όμως, να κάνει πίσω η τρόικα; Τί είναι αυτό που θα την κατατρομάξει, ώστε να υποκύψει στις απαιτήσεις της κυβέρνησης; Μάλλον η διαφαινόμενη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μιλάει για κατάργηση του Μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβαση. Αλλά αφού για να γίνει διαπραγμάτευση απαιτούνται δύο, όπως μας έχει ενημερώσει ο Στουρνάρας, δεν θα μπορεί ο Τσίπρας να κάνει αναδιαπραγμάτευση. Τότε τί φοβούνται εκεί στην τρόικα;
Το μόνο που φοβούνται κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αν τηρήσει τις εξαγγελίες του, θα χάσουν τ’ αυγά και τα πασχάλια. Αυτό είναι το νόημα της απειλής που εκτοξεύει δήθεν η κυβέρνηση προς την τρόικα: «προσέξτε μη μας πολυζορίζετε, διότι θα κάνουμε εκλογές, θα τις χάσουμε και τότε δεν θα έχετε πειθήνια όργανα στην Αθήνα». Ας μην πάμε πολύ μακρυά. Ας θυμηθούμε τί είπε προχθές στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε ένα ξέσπασμα [;] ειλικρίνειας:
«Ξέρω πώς λειτουργούμε με την τρόικα. Τα χαρτιά δεν τα φέρνει η τρόικα. Τα στέλνουμε εμείς και τα φέρνει η τρόικα. Δεν φεύγουν από το εξωτερικό. Φεύγουν από την Ελλάδα, πάνε στην τρόικα και επιστρέφουν. Αναγνωρίζω ότι με αυτά που λέω δημιουργώ πρόβλημα και γίνομαι στόχος. Όμως έχετε την ευθύνη να μας φέρετε μια πρόταση που θα βοηθήσει την εγχώρια παραγωγή και θα σώσει 1000 θέσεις εργασίας" [η συζήτηση αφορούσε στην επαίσχυντη τροπολογία για τα φωτοβολταϊκά].

Αυτό βέβαια αποτελεί κοινό μυστικό. Αλλά άλλο να το λένε οι συνωμοσιολόγοι, όπως εγώ, και άλλο να το λέει ο εκπροσωπών στη Βουλή το ένα σκέλος του μορφώματος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ποίων άλλων αποδείξεων χρείαν έχομεν ότι τα Μνημόνια κ.λπ. τα επέβαλε το εργολαβοσυνδικαλιστικοπολιτικό σύμπλεγμα και ουδείς άλλος; [ΣΗΜ: ας θυμηθούμε και την Κατσέλη που είπε στον Βενιζέλο τον Σεπτέμβριο του 2011: «Το άρθρο 37 δεν το ζήτησε καμμία τρόικα. Εξυπηρετείς 3-4 φίλους σου επιχειρηματίες. Δεν το ψηφίζω»]. Και τώρα το σύμπλεγμα αυτό εντέλλεται τον Σαμαρά να παίξει τα ρέστα του, για να μην το πάρει ο διάολος και το σηκώσει.

Να δείτε που θα μας το παίξει και πολύ μάγκας ο «στα τέσσερα» εκτελώντας εντολές των πατρώνων του. Σιγά μη τον έπιασε ο πόνος για τον λαό.

Σωτήριος Καλαμίτσης

Φίλος του γιατρού Γωγούση

Υ.Γ. Και ένα πολιτικό ανέκδοτο: άκουσα τον Χατζηδάκη να λέει ότι το πρόβλημα της ρευστότητος στην αγορά θα λυθεί μόλις οι καταθέτες ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους στις τράπεζες και ξαναφέρουν τα χρήματά τους σ’ αυτές, ώστε εκείνες με τη σειρά τους να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν την αγορά. Τα νέα μέτρα είναι επί θύραις, η Ευρώπη μιλάει για κούρεμα καταθέσεων και ο Χατζηδάκης περιμένει να ανακτήσουν οι καταθέτες την εμπιστοσύνη τους στις τράπεζες, τις οποίες έχει προικίσει με τον ιδρώτα του ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Τελικά δεν έμαθα ποτέ γιατί ασκήθηκε βία εναντίον του Χατζηδάκη το έτος 2011, αλλά όποιος την άσκησε μάλλον ήξερε κάτι περισσότερο από εμένα. Το κακό είναι ότι η βία δεν φέρνει μόνον βία, αλλά και παραλογισμό. Αλλά και ο παραλογισμός φέρνει βία. Ας προσέξουν λίγο οι πολιτικοί. Το έχουν παρακάνει.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη