29 Οκτ 2013

Δεν περνάνε άλλα μέτρα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.

-Μπλοκάρουν την διαπραγμάτευση οι τροϊκανοί
-Συμφωνούν ενδόμυχα όλοι οι βουλευτές της ΝΔ με το άρθρο του Βύρωνα Πολύδωρα, για τον ενιαίο φόρο ακινήτων
Τρόικα: "Ψηφίστε τα συμφωνηθέντα μέτρα και μετά...
θα διαπραγματευτούμε"

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο καυτό μέτωπο της οικονομίας με το Μαξίμου να βρίσκεται σε  κινούμενη άμμο, καθώς το τελεσίγραφο της τρόικας είναι οριστικό. Πρώτα μέτρα και μετά διαπραγμάτευση. Αυτό επισημαίνουν πηγές ότι είναι το μήνυμα των δανειστών, αναφερόμενοι στα ίδια συμφωνηθέντα μέτρα που έχουν υπογράψει οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Χαριλάου Τρικούπη ανησυχούν ιδιαιτέρως από την τύχη που μπορεί να έχει όταν φτάσει στη Βουλή ο ενιαίος φόρος ακινήτων, όπως φάνηκε από τη χθεσινή ιδιαίτερα επιθετική, δήλωση του Βύρωνα Πολύδωρα, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος μέσω του Real.fm 97.8 τον χαρακτήρισε αντισυνταγματικό.

Ωστόσο και τα μέτρα που δεν θα χρειαστεί να περάσουν από τη Βουλή εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν ένα ασταθές και ρευστό πολιτικό περιβάλλον που πιθανότατα θα καταστήσουν «αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία» τις διαρροές του προηγούμενου διαστήματος περί σύγκρουσης της κυβέρνησης με την τρόικα, ακόμα και περί πρόωρης κάλπης αν οι δανειστές επιμείνουν σε νέα μέτρα. Το σήκωμα των τόνων, άλλωστε, από το Μέγαρο Μαξίμου το προηγούμενο διάστημα, και το συγκρουσιακό κλίμα με την τρόικα, μάλλον δημιουργεί ευνοϊκό πλαίσιο για τους βουλευτές που αντιδρούν, αφού στα μάτια του κόσμου δεν θέλουν να εμφανίζονται πίσω από την κυβέρνηση.

Μεταξύ των μέτρων που θα εφαρμοστούν και που αναμένεται να δοκιμάσουν την αντοχή, αλλά και την αξιοπιστία της κυβέρνησης ως προς τη δέσμευσή της ότι δεν πρόκειται να λάβει νέα μέτρα, είναι:

• Το κλείσιμο των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ, όπως επιμένει η τρόικα ή όχι.

• Η αναθεώρηση προς τα κάτω των επικουρικών συντάξεων, όπως ήδη έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, αλλά και η μείωση των εφάπαξ.

• Η ολοκλήρωση των διαθεσιμοτήτων και η εύρεση της δεξαμενής των νέων 12.500.

• Η υλοποίηση των 2000 απολύσεων, εφόσον η τρόικα δεχθεί τις απολύσεις στην ΕΡΤ, γιατί διαφορετικά θα είναι μεγαλύτερες.

με πληροφορίες από parapolitika
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη