29 Οκτ 2013

-Τι θα γίνεις παιδί μου όταν μεγαλώσεις; -Μάγειρας !

Αν αυτή ήταν η απάντηση ενός πιτσιρικά πριν από δέκα χρόνια, η μητέρα του θα έσπευδε να του κλείσει το στόμα, οι φίλες θα κρυφογελούσαν από..
μέσα τους, αφού το δικό τους καμάρι απαντούσε με σθένος "γιατρός!" και ο πατέρας θα του έκανε κατήχηση ωρών, για το "λάθος" του.
Σήμερα, οι γιατροί σκοτώνουν μύγες στα ιατρεία τους, αφού η δουλειά έχει πέσει στο μισό για το 90% αυτών, οι δικηγόροι ...ξέχασαν που έχουν το μπλοκάκι αποδείξεων, από την αχρησία, ενώ το επάγγελμα που έθελξε πολλά παιδιά τα τελευταία χρόνια "θα σπουδάσω πληροφορική", δεν έχει καμία σύνδεση με δουλειά. Να μην πούμε για αρχιτέκτονες (υπάρχει ακόμη αυτό το επάγγελμα;), αεροπόρους και άλλα ωραία που λένε τα παιδιά, όταν τους ρωτάς τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν.

Οι μάγειρες όμως, έπιασαν στασίδι στην tv, αφού και το "Κωλοπετινίτσα TV" έχει πια εκπομπή μαγειρικής, τσιμπάνε φράγκα από την tv, τσιμπάνε από τα βιβλία που γράφουν, τσιμπάνε από τα κολέγια που διδάσκουν, τσιμπάνε από τις διαφημίσεις που κάνουν, ....τσιμπάνε από παντού.
Μήπως να διδάξετε στα παδιά σας να μην απαντούν "γιατρός", αλλά "μάγειρας" στην κλασική ερώτηση;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη