29 Οκτ 2013

Η βαρειά πολιτική μυωπία του Αναπληρωτή Υπουργού Γρηγοράκου

Γράφει ο Θάνος Τάκης
Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος είναι βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ και Αν. Υπουργός Εσωτερικών. Είναι αυτός που (και) με τη δική του υπογραφή υπενθύμιζε με σχετική Οδηγία τους Περιφερειάρχες, μεταξύ άλλων, για..
την υποχρεωτική εφαρμογή του πρωτοκόλλου στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου. Το πρωτόκολλο που ορίζει ποιοί προσκαλούνται.

Μόλις έγινε γνωστό (από το taxalia, που πρώτο το ανέδειξε) το θέμα αυτό, δήλωσε, αναφορικά με την απόφαση του κ. Τζιτζικώστα, που έπραξε, ακριβώς όπως όριζε η ως άνω Οδηγία: ««εμείς στείλαμε τυπικά, ως έπρεπε την επιστολή. Από κει και πέρα είναι αυτονόητο πως ο καθένας έπρεπε να την αξιολογήσει και να πράξει τα δέοντα».

Την έριξε την ρουκέτα, ο κύριος Υπουργός! Για τον ίδιο, η φρασεολογία που χρησιμοποίησε αναφέρεται σε ‘τύπο’ και πρέπουσα διαδικασία! Δηλαδή, στην υποχρέωση που είχε ο ίδιος να εφαρμόσει τον ισχύοντα νόμο! Και τι λέει αμέσως μετά; Στο ίδιο κείμενο; Ότι, ναι μεν εκείνος (και ο κ. Μιχελάκης, ως αρμόδιος Υπουργός και συνυπογράφων) πράττει σύμφωνα με τα οριζόμενα του νόμου, αλλά ο καθένας που θα παραλάβει την δική του ‘επιστολή’, θα πρέπει να πράξει «τα δέοντα», αφού προβεί σε «αξιολόγηση»! Περί αντίληψης της νομιμότητας, ουδέν σχόλιο...

Πάμε παρακάτω. Προχθές, 27 Οκτωβρίου, έχει φουντώσει το ζήτημα Τζιτζικώστα και γράφει ο κ. Γρηγοράκος στο twitter του: «Αυτός που δεν μπορεί να μεταφράσει τα σημεία των καιρών, δεν μπορεί να είναι περιφερειάρχης». Συνταυτιζόμενος με το επίσημο ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά καλεί τον κ. Τζιτζικώστα να παραιτηθεί. Μέχρι εδώ καλά.

Πάμε τώρα, στην πολιτική μυωπία του.

Την επομένη, 28 Οκτωβρίου 2013, παρίσταται στην Τρίπολη για τις εορταστικές εκδηλώσεις, στο πλάι του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Τατούλη. Ο οποίος, κάλεσε, επίσης, τους εκπροσώπους του κόμματος της Χρυσής Αυγής, παρότι σήμερα, με σχετική ανακοίνωσή του, εν αγανακτήσει και έμπλεος οργής, αποσείει τις ευθύνες και (ιπποτικά) τις μεταφέρει στους Αντιπεριφερειάρχες του, ότι παρέβησαν μάλιστα τις οδηγίες του! Πάντως, οι προσκλήσεις δόθηκαν!

Εκεί λοιπόν τι ισχύει; Αλλάζουν οι αντιλήψεις, στην αγαπημένη του Πελοπόννησο; Αυτό που νομίζει ότι θα έπρεπε να πράξει ο Περιφερειάρχης στον Βορρά διαφοροποιείται από αυτό που πρέπει να πράξει στον ελληνικό Νότο; Δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ενημερώθηκε;

Και τελικά τι πρέπει να γίνει; Ποιός πρέπει να παραιτηθεί κ. Γρηγοράκο; Βοηθήστε μας, τους Έλληνες, να μεταφράσουμε τα σημεία των (τόσο ευμετάβλητων) καιρών!

Γράψτε κάτι, παρακαλώ, έστω στο twitter!

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη