29 Οκτ 2013

ΟΚΤΑΝΑ , το αριστούργημα του ΑΝΔΡΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΥ

του Βλάση Γωγούση
Σε σας τα λέω, στους αναγνώστες του παρόντος , που με την ΤΡΟΪΚΑ ξεκινάτε το πρωί , με τη...

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ το μεσημέρι, με επενδύσεις , ανεργία , εκλογές , με, ΒΕΝΙΖΕΛΟ , ΤΣΙΠΡΑ , ΣΑΜΑΡΑ, και με twitter, facebook και τηλεόραση το βραδυ !
Πως καταντήσαμε έτσι βρε παιδιά ( και γω που γράφω σαν και σας και λίγο …παραπάνω !) .
Λίγη κουβέντα ανθρωπιάς, για ποίηση, λογοτεχνία, θέατρο , αρχιτεκτονική, για μουσική, χορό, ζωγραφική , φωτογραφία !
Μικρός θυμάμαι - ( για τα σκληρά της κατοχής τα χρόνια λέω ) τότε που πολεμούσαμε με κίνδυνο ζωής ντόπιους και ξένους τρομοκράτες, τότε που το στομάχι μας «εν αχρηστεία όργανο » το λέγαν, ποτέ δεν πάψαμε γι` αυτά τα αριστουργήματα να συζητάμε.
Είναι δυό μέρες τώρα που διαβάζω ΕΜΠΕΙΡΙΚΟ.
Άλλοι τον λένε …πορνογράφο, άλλοι τον λένε κορυφαίο λογοτέχνη ( προτάθηκε παλιότερα για NOBEL), εγώ τον βρίσκω …ΕΥΡΕΩΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣ και τον απολαμβάνω.
«ΟΚΤΑΝΑ» είναι ο τίτλος του βιβλίου που διαβάζω, λίγες σειρές σας παραθέτω , έτσι για ….προσφάϊ !.

«ΟΚΤΑΝΑ- λεει ο συγγραφεύς- θα πεί , την πάσει θυσία διατήρηση της παιδικής ψυχής εις όλα τα στάδια της ωριμότητος, εις όλας τας εποχάς του βίου, διότι άνευ αυτής και η πιο χρυσή νεότης γρήγορα στάχτη γίνεται και χάνεται και φεύγει .και μένει στη θέση της η θλίψις, η άνευ ελπίδων μεταμέλεια και η ….στυγνή ΡΥΤΙΣ !

ΟΚΤΑΝΑ- συνεχίζει ο…ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ - θα πει η αγαλλίασις εκείνη που φέρνει στα χείλη την ψυχή και εις τα όργανα τα κατάλληλα με ορμήν το…ΣΠΕΡΜΑ ! .
Αυτά κι` άλλα πολλά και…. πρωτοποριακά μας λέει ο λογοτέχνης, κι`είναι δυό μέρες τώρα, αγαπημένοι αναγνώστες , που , διαβάζοντάς τον , ξέχασα πως έρχεται η Παρασκευή ( καταραμένη πρώτη του μηνός ) και πρέπει να πληρώσω ενοίκιο, κοινόχρηστα, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΥΘ, ( μη σας κουράζω ακολουθεί μια λίστα άλλων λογαριασμών και πλαστικών καρτών που άδικα θα…περιμένουν !)
Νάχετε την αγάπη μου και να θυμάστε το τραγούδι του Ξαρχάκου «θάρθει άσπρη μέρα και για μας !»
Εγώ, χλωμό το βλέπω, εσείς τι λέτε;;
Δρ Βλάσης Γωγούσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη