30 Οκτ 2013

Καμμία μείωση μισθού δεν έγινε στα Jumbo

Μείωση μισθού ακόμα και σήμερα που διανύουμε βαριά περίοδο κρίσης δεν έγινε σε κανέναν υπάλληλο του Jumbo, διαμηνύει..
με μήνυμά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Απόστολος Βακάκης, διαψεύδοντας το e-mail υπαλλήλων (;) του ομίλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του επικεφαλής του Jumbo: 

«Στα 27 χρόνια της λειτουργίας του ο Όμιλος JUMBO ακολούθησε την ίδια βασική στρατηγική επιλογή: Σε περιόδους κρίσης επενδύει δυναμικά και σε περιόδους ευημερίας μοιράζεται με τους πελάτες, τους μετόχους, τους εργαζόμενους και το κράτος ισόρροπα τις υπεραξίες. Τα τελευταία 5 χρόνια ήταν τα δυσκολότερα στην νεώτερη ιστορία του ελληνικού λιανεμπορίου. Πολλές ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις του κλάδου δεν κατάφεραν να επιβιώσουν οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. 
Για τον όμιλο JUMBO η περίοδος αυτή αντιθέτως χαρακτηρίσθηκε από εντατικοποίηση των επενδυτικών του σχεδίων. Δημιουργήθηκαν νέα καταστήματα και προσελήφθησαν εκατοντάδες νέοι εργαζόμενοι. Πρώτη και βασική επένδυση του Ομίλου ήταν και είναι οι άνθρωποί του. Μέσα στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης ουδείς εργαζόμενος του Ομίλου JUMBO βίωσε μείωση μισθού ή οποιαδήποτε περικοπή επιδομάτων. 
Ως αντάλλαγμα γι’ αυτή την οικονομικώς επαχθή επιλογή για τα Jumbo η διοίκηση ζήτησε από τους εργαζόμενους μεγαλύτερη προσήλωση και προσπάθεια για την ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού που συνεχίζει αδιάκοπα και αξιοθαύμαστα να στηρίζει τα καταστήματα JUMBO. 
Η συντριπτική πλειοψηφία των 3.500 εργαζομένων (σε ποσοστό 98%) ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της διοίκησης, αυξάνοντας θεαματικά την παραγωγικότητα και την οικονομική αποτελεσματικότητα του Ομίλου JUMBO, ανταποδίδοντας με έμπρακτο τρόπο. Τα JUMBO κατά τη διάρκεια της κρίσης συνέχισαν την επέκταση του δικτύου καταστημάτων που σήμερα αριθμεί 66 καταστήματα. Τα 52 βρίσκονται στην Ελλάδα, 4 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία και 2 στην Ρουμανία ενώ δημιουργήθηκε και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα e Jumbo. 
Tα JUMBO ουδέποτε σταμάτησαν να προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους, τηρώντας πάντα πιστά την εκάστοτε εργατική νομοθεσία. Ουδέποτε καθυστέρησε η καταβολή της μισθοδοσίας έστω και μία μέρα. Οι νέοι εργαζόμενοι σήμερα φυσικά προσλαμβάνονται με βάση τις σημερινές συμβάσεις αλλά ουδέποτε απολύθηκε κάποιος παλαιός εργαζόμενος με πρόθεση να αντικατασταθεί με κάποιον φθηνότερο νέο εργαζόμενο. 
H εταιρεία Jumbo είναι μία αμιγώς Ελληνική εταιρεία, λειτουργεί με υπευθυνότητα και συνέπεια απέναντι στους καταναλωτές, τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές της, τους μετόχους της και το Κράτος ενώ κάθε της δραστηριότητα ελέγχεται αυστηρά και εξαντλητικά από τους αρμόδιους φορείς. Σε αυτό το πλαίσιο θα εξακολουθήσουμε, ως εταιρία, να λειτουργούμε, προς όφελος των πελατών μας και των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιούμαστε».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη