3 Νοε 2013

Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται άλλες 10.000 καφετέριες !

Όσοι κυκλοφορείτε έξω, θα διαπιστώνετε με τα μάτια σας, ότι η κρίση δεκαπλασίασε τον κόσμο στις καφετέριες. Θα έχετε μείνει κι εσείς με το στόμα ανοιχτό και θα αναρωτιέστε....
"μα πώς γίνεται να πίνει καφέ τόσος πολύς κόσμος;".
Η Θεσσαλονίκη είναι κάθε μέρα (όχι μόνο σήμερα που είχε καλό καιρό) μια απέραντη καφετέρια, ενώ σε ώρες αιχμής, τα περισσότερα καφέ δεν έχουν θέση !
Σήμερα, στο πολεοδομικό συγκρότημα λειτουργούν 9.450 καταστήματα υγιειονομικού ενδιαφέροντος, από τα οποία το 90% περίπου είναι "καφέ". Με τόση πελατεία όμως, θα γέμιζαν άλλες 10.000 καφετέριες !
Ορθώς λοιπόν, παλιοί ...εργολάβοι, επιπλάδες, έμποροι υφασμάτων, παραδοσιακοί επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης το ΄χουν ρίξει στα ....MIKEL και λοιπές καφετέριες !

Μάλιστα, σήμερα, ένας από αυτούς, ιδιοκτήτης καφετέριας πιά, πρώην βιοτέχνης ρούχων, είπε στο taxalia χαρακτηριστικά "τι μαλάκας ήμουν τόσα χρόνια και παιδευόμουν με τη βιοτεχνία. Καφέ θέλει ο κόσμος. Δεν χορταίνουν, θα ανοίξω άλλες τρείς !".

Είναι τόσο μεγάλη η ζήτηση για καφέ, που είναι ώρα να αλλάξουμε το όνομα της πόλης σε ΚΑΦΕΔΟΝΙΚΗ. (το ΦΡΑΠΕΔΟΝΙΚΗ πέθανε γιατί οι ιταλικοί καφέδες πήραν κεφάλι από το φραπέ, που φεύγει σιγά σιγά από τη μόδα).
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη