21 Νοε 2013

25 χρόνια φυλάκιση στον απατεώνα που παρίστανε το γιατρό και τρόμαζε τον κόσμο

"ο γιός σου έπαθε έμφραγμα και πρέπει να τον πάμε αμέσως στην Αθήνα, χρειάζονται τρία χιλιάρικα, βρες τα αμέσως γιατί τον χάνουμε..."
Ποινή κάθειρξης 25 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο ...
Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε 54χρονο ο οποίος εξαπατούσε ηλικιωμένους.

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και ένας 40χρονος ο οποίος φέρεται ως συνεργός του. Ο 53χρονος σύμφωνα με τη δικογραφία είχε αποσπάσει 153.550 ευρώ τηλεφωνώντας στα υποψήφια θύματα του μετά τα... μεσάνυχτα.

Ο κατηγορούμενος Γιώργος Μαστορόπουλος, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές και δικαστικές αρχές για παρόμοιες υποθέσεις προσποιούνταν τον... εφημερεύοντα γιατρό και τηλεφωνούσε σε ηλικιωμένα άτομα, συνήθως μετά τα μεσάνυχτα, «ποντάροντας» στο στοιχείο του αιφνιδιασμού και στην ταραχή που θα τους προκαλούσε.

«Αφού εξηγούσε ότι ήταν γιατρός από κάποιο νοσοκομείο, τους έλεγε ότι ο γιος, η κόρη τους ή κάποιο άλλο στενό συγγενικό τους πρόσωπο είχε υποστεί έμφραγμα και χρειαζόταν επειγόντως να μεταφερθεί σε εξειδικευμένο καρδιολογικό κέντρο στην Αθήνα, ενώ όσο προχωρούσε η απάτη έκαναν λόγο ακόμη και για την ανάγκη μεταμόσχευσης και έτσι άρχιζαν να ζητάνε χρήματα για τη νοσηλεία» κατέθεσε μεταξύ άλλων αστυνομικός στο δικαστήριο.

agelioforos.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη