5 Νοε 2013

Ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλιαγκός, σώζει 4 νέους καρδιοπαθείς

Τέσσερα δύσκολα περιστατικά συγγενών καρδιοπαθειών σε νέους ανθρώπους, αντιμετώπισε με μεγάλη επιτυχία ο διακεκριμένος καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός, με την ευκαιρία έναρξης της συνεργασίας του ως επικεφαλής του ...
Κέντρου Συγγενών Καρδιοπαθειών του Ιατρικού Διαβαλκανικού.
Ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Καρδιαγγειακής Χειρουργικής κ. Καλαγκός χειρούργησε διαδοχικά:

• Νεαρή ασθενή η οποία έπασχε από ανεπάρκεια της πνευμονικής βαλβίδας σε σοβαρό βαθμό και είχε χειρουργηθεί για τετραλογία του Fallot. Στην ασθενή τοποθετήθηκε αορτικό ομοιομόσχευμα.
• Ασθενή με τη σπάνια και δύσκολη ανωμαλία της καρδιάς «σύνδρομο του Ebstein», η οποία έπασχε από σοβαρή ανεπάρκεια της τρογλώχινας βαλβίδας με μεσοκολπική επικοινωνία και αρρυθμίες και η οποία υποβλήθηκε σε τριπλή επέμβαση.
• 30χρονη ασθενής από την οποία αφαιρέθηκε η υποβαλβιδική αορτική μεμβράνη.
• 23χρονη ασθενής με μεγάλη μεσοκολπική επικοινωνία.

Ο διάσημος καρδιοχειρουργός ο οποίος έχει χειρουργήσει αφιλοκερδώς περισσότερα από 14.000 παιδιά και ενήλικες σε όλο τον κόσμο, προσφέρει τις υπηρεσίες του και στο Ιατρικό Διαβαλκανικό σε ενήλικες ασθενείς με συγγενείς καρδιοπάθειες από τη Βόρεια Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ως επικεφαλής του Κέντρου Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος χειρουργεί πλέον ως Επισκέπτης Ιατρός , κάθε μήνα σε συνεργασία με τον καρδιοχειρουργό Βασίλη Αλεξίου, τον καρδιολόγο Γιώργο Γεωργούλα και τον επεμβατικό καρδιολόγου Βασίλη Θανόπουλο.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλαγκός, κάθε φορά που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, θα εξετάζει και θα επιλέγει τα περιστατικά των ενηλίκων ασθενών που έχουν προσέλθει, για να ορίζει τα χειρουργεία της επόμενης επίσκεψης. Στόχος είναι, μαζί με την ομάδα του, να αντιμετωπίζει όλο και πιο σύνθετα περιστατικά, τα οποία θα έπρεπε να χειρουργηθούν σε εξειδικευμένο Κέντρο συγγενών καρδιοπαθειών, στο εξωτερικό.

Ήδη στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, προσήλθαν και εξετάστηκαν 12 ασθενείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.


Σημείωση taxalia: Ο  καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός,  που συνεργάζεται τελευταία  με το καρδιοχειρουργικό τμήμα του Διαβαλκανικού για συγγενείς καρδιοπάθειες, δεν αμείβεται. Το κάνει γιατί θέλει να προσφέρει αφιλοκερδώς σε ασθενείς που αδυνατούν να πληρώσουν. Οι συνάδελφοι του, καρδιοχειρουργοί που συμμετέχουν στις επεμβάσεις αυτές, αμείβονται  με ελάχιστη συμβολική τιμή. Αυτά αφορούν τους συμμετέχοντες γιατρούς.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη