3 Νοε 2013

Φοβερό επιχείρημα: «Θα πάμε στο 5%».

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

[Τριακοστή έβδομη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ...
ΠΑΣΟΚ (βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html) και εικοστή ένατη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης.
Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].
            Καμμιά εικοσαριά πρόβατα της ΝΔ [ίσως και 74, όπως διάβασα κάπου] ανέβηκαν στα κάγκελα εξ αιτίας του ενιαίου φόρου ακινήτων που θα επιβαρύνει και χωράφια. Θα κατέβουν συντόμως ατσαλάκωτα, όπως πάντα, αφού θα έχουν αποδυθεί σε έναν άνισο αγώνα με το εσωτερικό τροϊκανό λιοντάρι που ακούει στο όνομα Στουρνάρας και τη σημιτική οικονομική ομάδα των ανεγκέφαλων συμβούλων που τον πλαισιώνουν. Για να μη φορολογηθούν τα χωράφια, ζήτησαν οι εν λόγω αμνοί να παραμείνει το ΕΕΤΗΔΕ, το οποίο είχε καταψηφίσει η ΝΔ τότε που ο Μπένι το θέσπισε λέγοντάς μας ότι πρόκειται για «ασφάλιστρο κινδύνου», δηλαδή για ένα μικρό ποσό που πρέπει να πληρώσουμε όλοι για να διατηρήσουμε την αξία της ακίνητης περιουσίας μας. Της αξίας που έχει τόσο πολύ διατηρηθεί, ώστε να είναι σήμερα ανύπαρκτη λόγω κατάρρευσης και της αγοράς στον τομέα των ακινήτων.
            Ένας εκ των αμνών αυτών είναι ο κ. Σταμενίτης. Μη μου πείτε πως τον ξεχάσατε. Είναι ένας εκ των τριών που υπέβαλαν τη θεόπνευστη τροπολογία για αμνήστευση των τραπεζιτών που χορήγησαν θαλασσοδάνεια στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Αυτός, λοιπόν, ο πολιτικός αστήρ ενδιαφέρεται τόσο πολύ για το τμήμα του ελληνικού λαού που συνθέτει την εκλογική του περιφέρεια, ώστε επέσεισε τον κίνδυνο να πατώσει η ΝΔ στις εκλογές, ήτοι να μην εκλεγεί και αυτός, αν φορολογηθούν τα χωράφια. Τόσον αυτός όσο και οι υπόλοιποι του ποιμνίου που εξεγέρθηκαν δεν ενδιαφέρονται για την οικονομική αφαίμαξη και περαιτέρω φτωχοποίηση των πολιτών των εκλογικών περιφερειών τους, αλλά για το αν θα επανεκλεγούν οι ίδιοι. Και έφτασαν σε τέτοιο σημείο ξεφτίλας, ώστε δέχθηκαν να παραμείνει το χαράτσι  των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, ήτοι των οικοδομών των αστικών κέντρων ως επί το πλείστον, αδιαφορώντας για τους πολίτες των αστικών κέντρων και, φυσικά, για τις έδρες των συναδέλφων τους των ιδίων κέντρων. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.
            Το ίδιο και ο κύριος [τρόπος του λέγειν] Ιορδάνης Τζαμτζής. Εξέχων μέλος του εξεγερθέντος μέρος του ποιμνίου. Ναι, αυτό του λουλούδι της Βουλής που την 16.07.2013 είχε αποστομώσει τη Ραχήλ Μακρή των ΑΝ.ΕΛ. εντός της αιθούσης της Ολομελείας με το πιο πνευματώδες και ακλόνητο επιχείρημα όλων των εποχών: «Θα μας κλάσεις τ’ αρχίδια. Κάτσε κάτω! Μιλάς τώρα κι’ εσύ, που διορίστηκες με το ΠΑΣΟΚ στο Δημόσιο;».
            Παρεμπιπτόντως δεν πρέπει να παραλείψω να αναφερθώ και στον γίγαντα συνάδελφο των ανωτέρω Π. Τατσόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνεχίζων τις ηλίθιες ατάκες και τις χαριτωμενιές του κώλου απεκάλεσε τον σύντροφό του Μανώλη Γλέζο «γεράκο που έχει δίπλα του μια θεογκόμενα» [ντροπή σου Μανώλη που έχεις τέτοιους συντρόφους]. Ο άνθρωπος έχει ξεφύγει τελείως. Μιλάμε για ΤΗΝ αγωγή. Ούτε ο ελάχιστος σεβασμός, έστω και λόγω της ηλικίας του Γλέζου. Τα πάντα έχουν ισοπεδωθεί. Προσπαθώ να φανταστώ τον Τσατσόπουλο να σκαρφαλώνει στην Ακρόπολη μέσα στο πηχτό σκοτάδι και να κατεβάζει τη σβάστικα. Αδυνατώ. Θα είχε χεστεί επάνω του ακόμη και στη σκέψη ότι θα έπρεπε να αναρριχηθεί στον ιερό βράχο, πόσω μάλλον να κατεβάσει το σύμβολο της γερμανικής κατοχής.    
            Μα είναι δυνατόν να αποτελούν εικόνα και ομοίωσή μας αυτά τα ζόμπι;


Σωτήριος Καλαμίτσης

Φίλος του γιατρού Γωγούση

Υ.Γ. Όπως βλέπετε, επανήλθα στα καθημερινά και τετριμμένα ακολουθών τη συμβουλή των κρατούντων να διατηρήσω την ψυχραιμία μου μετά τη δολοφονία των δύο νεαρών. Ψύχραιμος ων θα εκτελέσω εν ψυχρώ το καθήκον μου να μην πλησιάσω κανένα από τα κωλομάγαζα, μικρά ή μεγάλα,  που θα ανοίξουν σήμερα Κυριακή 03.11.2013 για πρώτη φορά μετά από αιώνες.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη