25 Νοε 2013

Ντέρμπι με τα όλα του στην Τούμπα, βίντεο, φωτογραφίες και κριτική

Δείτε τα γκολ
Σε ένα ντέρμπι με πολλές συγκινήσεις, αμέτρητες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, ανατροπές, σασπένς και τέσσερα γκολ, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε του Άρη με σκορ 3-1. Τα "καυτά σημεία" του αγώνα:


* Ο Άρης επιβεβαίωσε την εκτίμηση του taxalia ότι δεν πήγε στην Τούμπα για να χάσει. "Χτύπησε" το ματς όσο είχε δυνάμεις και οι οπαδοί του πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από την ηρωική προσπάθεια των παικτών.

* Μορφή του αγώνα ο τερματοφύλακας των "κιτρίνων" Σωκράτης Διούδης, κράτησε όρθιο τον Άρη μέχρι το 72΄, πραγματοποιώντας εκπληκτικές αποκρούσεις

* Παίκτης κλειδί για τον Άρη ο Ουντότζι, που σκόραρε στο 59' με πολύ ωραίο σουτ από κοντινή απόσταση. Η πόρτα της νίκης για τον ΠΑΟΚ ξεκλείδωσε όταν ο Σαλόζε Ουντότζι τραυματίστηκε και δεν μπορούσε να κρατήσει τον Λίνο, που μετά τον τραυματισμό του Ουντότζι έπαιξε μεγάλη μπάλα.

* Άτυχος του αγώνα, ο Τριανταφυλλάκος του Άρη, που έσπασε δυστυχώς το πόδι του (κάταγμα κνήμης η διάγνωση). Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση συμπαράστασης στο παιδί και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση, όπως και το σύνολο των παικτών και παραγόντων που έκαναν δηλώσεις.


* Ο Στέφενς κράτησε "μούτρα" στους 3 καλύτερούς του παίκτες, τον Μίροσλαβ Στοχ, τον Λούκας Πέρεθ και τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς, τους οποίους είχε στον πάγκο. Όταν κατάλαβε ότι θα χάσει το ματς, άφησε τον εγωισμό του στην άκρη, έβαλε τα τρία πιτ-μπουλ και πήρε το ματς.

* Ο Στοχ, ξαναέγινε επιτέλους ...Στοχ. Έδειξε για ποιό λόγο κοστολογείται 8 εκ.ευρώ. Ο Βούκιτς είχε μεγάλα κέφια και σκόραρε ξανά στην Τούμπα, στο 89'.

* Ο Λούκας Πέρεθ ισοφάρησε στο 72΄κι έδειξε ότι είναι πολύτιμο εργαλείο.

* Ξεμπούκωσε επιτέλους ο Αθανασιάδης, που "΄το χει" με τον Άρη. Έβαλε ένα πολύ ωραίο γκολ στο 80΄ φέροντας τον ΠΑΟΚ μπροστά με 2-1. Πήρε τον τίτλο του MVP αν και κατά τη γνώμη μας δεν ήταν. MVP του ΠΑΟΚ ήταν ο Στοχ που άλλαξε τη μορφή του αγώνα και του Άρη ο Διούδης.


* Στα πολύ θετικά για τον ΠΑΟΚ, η εμφάνιση του Γιώργου Τζαβέλα, που έδειξε την (μεγάλη) ποδοσφαιρική κλάση του, αν και ήταν υπέρ του δέοντος νευρικός και "τσαμπουκάς".

* Πάρα πολύ καλός ο Στέλιος Κίτσιου, που δείχνει ότι έχει μέλλον.

* Σε κακή μέρα ο Σαλπιγγίδης


* Άφησαν υποσχέσεις οι πιτσιρικάδες του Άρη. Εκτός του Διούδη που έλαμψε, πολύ καλοί ήταν και οι Νταμαρλής, Ψυχογιός, Ηρακλής, ενώ καλύτερος του Άρη ήταν ως συνήθως ο Τάτος, που είναι μια κλάση καλύτερος από τους άλλους.

* Φαίνεται πως ο Μιλίνκοβιτς, βρίσκει τα πατήματα της ομάδας και πλέον ο Άρης ρολάρει.



* Άριστος ο διαιτητής Σιδηρόπουλος και κάκιστα ο ΠΑΟΚ εξέφρασε δυσαρέσκεια πριν τον αγώνα.

* Κακή η παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ που πέταξαν αδικαιολόγητα πολλές κροτίδες, αρκετά καπνογόνα και έβριζαν αδιάκοπα, θυμίζοντας τις κακές εποχές και τα "πέτρινα χρόνια". Μια ομάδα που φιλοδοξεί να κάνει αισθητή την παρουσία τους στα Ευρωπαϊκά σαλόνια, ανάμεσα σε μεγάλα clubs, δεν μπορεί να έχει τέτοια μίζερη κερκίδα, αλλά να ανέβει επίπεδο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, Λόρενς (57’ Βούκιτς), Ολίσε (64’ Στοχ), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (67’ Λούκας).

Στον πάγκο: Γιακουμής, Κατσικάς, Σκόνδρας, Νέτσιντ.

Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Κύργιας, Τριανταφυλλάκος (18’ Ντμαρλής), Τάτος, Αγγελούδης, Ουντόντζι (82’ Ρένια), Μαργαρίτης, Μανιάς (69’ Σταυρόπουλος), Ψυχογιός, Ηρακλής, Έλσνερ.

Στον πάγκο: Μπουζάνης, Σουνάς, Γκόλιας, Τσουκάνης.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Δημητριάδης (Καστοριάς)

δείτε και: Δηλώσεις Ιβάν Σαββίδη μετά το ντέρμπι με τον Άρη

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη