15 Νοε 2013

Και όμως, οι παρατάξεις ζουν και βασιλεύουν

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
[Τεσσαρακοστή ένατη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ...
(βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html ) και τεσσαρακοστή πρώτη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].
Άκουσα την είδηση περί εκλογών στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και είδα την παρουσίαση των θέσεων της επονομαζόμενης «Δημοκρατικής Παράταξης Μηχανικών». Αυτοί, λοιπόν, είναι οι δημοκράτες. Οι άλλοι τί να είναι άραγε; Μη δημοκράτες δεξιοί, ακροδεξιοί, κεντροδεξιοί; Δεν πιστεύω να είναι κεντροαριστεροί ή αριστεροί, αφού ο,τιδήποτε φέρει τη λέξη «αριστερό» είναι εξ ορισμού … δημοκρατικό. Άρα, στην εν λόγω παράταξη δεν υπάρχουν κεντροδεξιοί, δεξιοί ή ακροδεξιοί.
Η χώρα έχει διαλυθεί, μας δουλεύουν κοράκια που δήθεν εργάζονται για το καλό μας, ο λαός έχει γονατίσει, ενώ 500 πολυεκατομμυριούχοι έχουν αυξήσει τον πλούτο τους στην πλάτη της δυστυχίας εκατομμυρίων συμπατριωτών και ακόμη μιλάμε για παρατάξεις.
Δεν υπάρχουν, άραγε, σωστοί και έντιμοι μηχανικοί που να είναι κομμουνιστές, αριστεροί, κεντροαριστεροί, κεντρώοι, κεντροδεξιοί, δεξιοί ή ακροδεξιοί, οι οποίοι να μοχθούν για τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα όλων των μηχανικών; Όλων, μα όλων, το μυαλό είναι στην προώθηση των θέσεων των κομμάτων, στα οποία είναι προσκολλημένοι;
Βαρέθηκα τις ταμπελίτσες. Δεν τις βαρέθηκαν, όμως, οι συνδικαλισταράδες. Είναι μεγάλο το σαράκι του συνδικαλισμού τελικά. Δεν ξερριζώνεται με κανένα Μνημόνιο. Δεν μπορεί να υπάρξει συνδικαλισμός απεξαρτημένος από κομματικές ταμπέλες. Τελεία και παύλα. Τα δε κόμματα τρέφονται από τον συνδικαλισμό που ωθεί στις αγκάλες τους το πόπολο.
Γιατί, όμως, δεν μπορεί να γίνει σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα αυτό που ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Δηλαδή: ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για κάθε υποψήφιο Πρόεδρο και ενιαίο ψηφοδέλτιο για όλα τα υποψήφια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Θα ήταν αυτό ένα δείγμα ευαισθησίας και ενότητος απέναντι σε όσα βιώνει ο τόπος. Ένα μήνυμα ομόνοιας και ομοψυχίας με κοινό μέτωπο κατά του ζόφου που βιώνουμε. Σιγά μην ….

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη