26 Νοε 2013

Τίνος είναι η ταβέρνα ρε παιδιά;

Όταν κάποιος καταγγέλλει πράγματα που δεν μας συμφέρουν, κάνουμε προσωπική επίθεση... Συνήθης η τακτική κύριε Δήμαρχε.

Χθες αναφερθήκαμε και πάλι σε ένα θέμα που αναδείξαμε πριν δύο μήνες και έχει να κάνει με την χρήση ενός ακινήτου του Δήμου Θεσσαλονίκης, μια ταβέρνα, η οποία είχε παραχωρηθεί δωρεάν στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών. Μάλιστα ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αφού έληξε η περίοδος δωρεάν παραχώρησης, με επανειλημμένες οχλήσεις θέλησε να πάρει εκ νέου τον έλεγχο του κτίσματος. 

Το θέμα μάλιστα είχε έρθει σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, εδώ βρίσκεται και το έγγραφο: http://taxalia.blogspot.gr/2013/09/blog-post_2770.html


Χθες ο Χρήστος Μάτης έκανε σχετικό σχόλιο στο Facebook το οποίο δημοσιεύσαμε στην σχετική ανάρτηση καθιστώντας σαφές ότι πρόκειται για δική του δήλωση (ξεχωριστό πλαίσιο, γραμματοσειρά, φωτογραφία, στην εισαγωγή αναφέρουμε πως αυτό που γράφουμε το διαβάζουμε από αλλού, τουτέστιν δεν υπάρχει καμία τάση υιοθέτησης. 
Τώρα θα μου πείτε τι μας νοιάζει, αγαπητέ blogger;

Ε, το γραφείο τύπου του Σίμου Δανιηλίδη αποφάσισε χθες το βράδυ να μας κάνει μαθήματα δημοσιογραφίας στέλνοντάς μας μια επιστολή σε πολύ άσχημο ύφος. Να ξεκαθαρίσουμε εδώ πως στο TAXALIA πάντοτε δημοσιεύουμε και μάλιστα αυτούσιες τις απαντήσεις των ενδιαφερομένων, πράγμα που έγινε και με άλλη ανάρτηση που αφορούσε χθες τον ίδιο Δήμο. Αλλά μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν δεχόμαστε κυρίως μάλιστα σε ύφος "σου τραβάω το αυτί".

Επίσης στο TAXALIA δεν είμαστε εργολάβοι, οπότε λογικό είναι κάποιες φορές να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στα αιτήματα κάποιων την ίδια στιγμή που το επιθυμούν. Γιατί το γραφείο Τύπου του Σίμου Δανιηλίδη έστειλε και δεύτερο mail διαμαρτυρίας (στον διαχειριστή, από τον οποίο και ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία) επειδή δεν δημοσιεύσαμε ακριβώς τη στιγμή που έστειλε την απάντηση. Θα δικαιολογούσα το μένος αν η επίμαχη ανάρτηση ανέβαινε κάποια ώρα αιχμής και η απάντηση κάποια ώρα τύπου περασμένα μεσάνυχτα που φυσικά θα τη δει λιγότερος κόσμος. 

Εμείς ξέρουμε πως αποτελεί συνήθη πρακτική του Δημάρχου να επιτίθεται προσωπικά όταν κάποιος τον ψέγει πολιτικά. Αλλά αυτό μόνο πανικό δείχνει. Εν πάση περιπτώσει, δημοσιεύουμε την επιστολή και έπεται και συνέχεια, διότι φυσικά η επιστολή μέμφεται και τρίτο πρόσωπο το οποίο φυσικά θα απαντήσει: 

«Δεν ήξερε, δεν ρώταγε;»
● Απάντηση της δημοτικής αρχής του δήμου Νεάπολης-Συκεών με
αφορμή την ανάρτηση για τη λειτουργία ταβέρνας στον Κέδρινο Λόφο


Με αφορμή σημερινή, Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013, ανάρτησή σας στο διαδίκτυο και το «taxalia.blogspot.com» σχετικά με τη λειτουργία ταβέρνας στον Κέδρινο Λόφο υπό τον τίτλο «Δεν την αφήνει την ταβέρνα ο Σίμος!», σας αποστέλλουμε την απάντηση της δημοτικής αρχής του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την αποκατάσταση της αλήθειας, την οποία παρακαλούμε να αναρτήσετε και να δημοσιοποιήσετε:

«Με έκπληξη, για μια ακόμη φορά, είδαμε να αναρτάται στο διαδικτυακό σας ιστότοπο ‘‘taxalia.blogspot.com’’ ανακοίνωση που στρέφεται κατά της δημοτικής αρχής του δήμου Νεάπολης-Συκεών με τρόπο τέτοιο που συνιστά πλήρη υιοθέτησή της, και μάλιστα να συνοδεύεται από κακεντρεχές σχόλιό σας, κατά παράβαση κάθε αρχής δεοντολογίας και υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών. Έτσι, προχωρήσατε στην ανάρτηση του σχολίου που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (facebook) ο δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Μάτης χωρίς να κάνετε καν την ελάχιστη διασταύρωση της εγκυρότητας των καταγγελλομένων.
»Επί της ουσίας, λοιπόν, σας αναφέρουμε ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ουδεμία σχέση διατηρεί με την εν λόγω ταβέρνα και ουδεμία διαδικασία μίσθωσης έχει κινήσει ποτέ. Σχετικά, δε, με τη μίσθωση, από όσα μας έχουν πληροφορήσει οι υπηρεσίες του πρώην δήμου Αγίου Παύλου, ο τελευταίος μισθωτής εγκατέλειψε τον χώρο προ ‘‘Καλλικράτη’’ και πριν τη συγχώνευση του Αγ.Παύλου με του ς άλλους δήμους, γεγονός που σαφώς ήταν υπόψη του κ.Μάτη μια και μέχρι το Δεκέμβρη του 2010 ήταν σύμβουλος του δήμου Αγ.Παύλου.
» Εάν λειτουργεί, με ποιόν τρόπο, με άδεια τίνος και ποιος την εκμεταλλεύεται αυτό όφειλε να το γνωρίζει καλύτερα από όλους ο δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Θεσσαλονίκης κ.Μάτης, ο οποίος καλείται να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των δημοτών της Θεσσαλονίκης και του δήμου που υπηρετεί από τη θέση της αντιπολίτευσης.
»Λυπούμαστε που ένας συνάδελφος δημοτικός σύμβουλος, καθοδηγούμενος από εμπάθεια εναντίον της διοίκησης του δήμου στον οποίο ανήκει, δεν διστάζει να διασύρει και να κατασυκοφαντήσει τη διοίκηση ενός άλλου δήμου καταφεύγοντας με απίθανη ανευθυνότητα στη διασπορά ψευδών ειδήσεων και σχολίων, τακτική που αγγίζει τα όρια του τυχοδιωκτισμού.
»Πριν ο κ.Μάτης προβεί στο σχόλιό του, πρώτος αυτός όφειλε να γνωρίζει την αλήθεια, εάν βεβαίως θέλει να πείσει τους πολίτες για τη σοβαρότητα των λόγων και έργων του. Κι αν δεν γνώριζε, ήταν πολύ εύκολο -πιστεύουμε- να ρωτήσει και να την μάθει. Κι αν δεν μπορούσε να έχει υπεύθυνη ενημέρωση, θα μπορούσε να ρωτήσει για το θέμα το δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, όπως άλλωστε πολλές δεκάδες φορές κατά το παρελθόν, από την περίοδο που ήταν δημοτικός σύμβουλος Αγ.Παύλου μέχρι και σήμερα, απευθυνόταν στον κ.Δανιηλίδη προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα οποία οι γνώσεις του ήταν ελλιπείς ή είχε άγνοια κάποιων θεμάτων.
»Δυστυχώς τέτοιου είδους συμπεριφορές, τέτοια πολιτική και πρακτική που επενδύει στην ακατάσχετη ψευδολογία, τη συκοφαντία και τις ανυπόστατες κατηγορίες και καταγγελίες δεν συνιστούν αυτοδιοικητικό ήθος. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα αναγνωρίσει το ολίσθημά του και θα σπεύσει ο ίδιος να αποκαταστήσει άμεσα την αλήθεια και την τάξη».    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

έρχεται συνέχεια...

ΥΓ: Για να μην ενοχλείται δίχως λόγο ο admin, μπορείτε να απαντήσετε στο reporterthess@yahoo.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη