21 Νοε 2013

Κύμα φιλελληνισμού σε όλο τον πλανήτη

Οχι δεν είμαστε μόνοι. Φιλέλληνες έχουν κατακλύσει τον κόσμο, αλλά τα ελληνικά ΜΜΕ του “main stream” το αποκρύπτουν για να δικαιολογείται η Τρόικα στα σκληρά μέτρα που παίρνει απέναντι σ’ ένα λαό που έκανε κι αυτός τα λάθη του, αλλά έπρεπε να του φερθούν με περισσότερο σεβασμό..
– άλλωστε οι βαλτοί της τον κατάστρεψαν.
Η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλο πολιτισμό για να τη βάλουν στον πάγκο του χασάπη και να την εκτελέσουν εν ψυχρώ. «Σκοτώνοντας την Ελλάδα είναι σα να σκοτώνουμε τον εαυτό μας» μου έγραψε ένας Λατινοαμερικανός φίλος.
Εδώ και μέρες βλέπουμε ένα βίντεο με την Emmy Storms να ερμηνεύει Τσιτσάνη σε συναυλία κλασικής μουσικής. 250,000 χρήστες είδαν ως τώρα αυτό το βίντεο! Η ίδια μου γράφει ότι είναι έκπληκτη από την τόσο αγάπη που της δείχνουν οι Ελληνες με τα emails που της στέλνουν στην ιστοσελίδα της www.emmystorms.nl και υπόσχεται να έρθει στην Ελλάδα είτε με το συγκρότημά της είτε ακόμα και μόνη της για να γνωρίσει αυτό το απίστευτο λαό.

Με την ευκαιρία της έστειλα και τη «Σαμιώτισσα», όπως την ερμηνεύει η χορωδία του Πανεπιστημίου του Ταϊβάν, σε μια καταπληκτική εκτέλεση –ένα από τα τρία φολκλόρ τραγούδια που επέλεξαν διεθνώς.

Το βίντεο της Emmy Storms:

(από το 2:30 και μετά)

Το βίντεο του Πανεπιστημίου του Ταϊβάν:

Ναι ο σημερινός Ελληνας θα βασανιστεί για αρκετό καιρό αλλά η Ελλάδα δε θα πεθάνει. Γιατί τα σύμβολα δεν πεθαίνουν, η Ελλάδα είναι πέρα και πάνω από εδαφικά όρια, χρόνο ή τροϊκοκρατίες, είναι η μεγαλύτερη πολιτιστική υπερδύναμη. Και οι Φιλέλληνες μαζί με τους Ελληνες δε θέλουν να μείνουν ορφανοί....

Χρήστος Μαγγούτας
Chris Mangoutas
Toronto
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη