Μετά το κυκλοφοριακό, το οποίο άνοιξε, αλλά θα κάνει μια τρύπα στο νερό, ο προϊστάμενος της εισαγγελείας, ασχολήθηκε με την εγκληματικότητα και τα πάρτι στο χώρο του ΑΠΘ.
Η εγκληματικότητα αλλά και τα πάρτι που διοργανώνονται μέσα στους χώρους του ΑΠΘ βρέθηκαν ..
στο επίκεντρο της σύσκεψης που έγινε σήμερα στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρουσία εκπροσώπων των πρυτανικών αρχών, της αστυνομίας και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Η εγκληματικότητα αλλά και τα πάρτι που διοργανώνονται μέσα στους χώρους του ΑΠΘ βρέθηκαν ..
στο επίκεντρο της σύσκεψης που έγινε σήμερα στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρουσία εκπροσώπων των πρυτανικών αρχών, της αστυνομίας και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Η σύσκεψη έγινε στο γραφείο του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Ευάγγελου Μαδεμλή, παρουσία του αντιπρύτανη του ΑΠΘ Ιωάννη Παντή καθώς και ενός κοσμήτορα της Νομικής Σχολής, του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρη Μαυρίδη και εκροσώπου της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε το πρόβλημα της εγκληματικότητα καθώς και τα πάρτι που διοργανώνονται στο ΑΠΘ από επιτήδειους που εκμεταλλεύονται χώρους του πανεπιστημίου. Είναι χαρακτηριστικό ότις στις αρχές του Οκτωβρίου το ΣΔΟΕ παρενέβη έπειτα από ενημέρωση που είχε από τις πανεπιστημιακές αρχές Τελικώς το απόγευμα κλιμάκιο του Σώματος έφτασε στο πανεπιστήμιο και “συνέλαβε” φορτηγό το οποίο μετέφερε ποτά στο χώρο της Νομικής για τα οποία αναφέρθηκε ότι δεν υπήρχε ούτε ένα παραστατικό.
Να σημειωθεί ότι στην πορεία των χρόνων τα πάρτι μέσα στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης έχουν εξελιχθεί σε «φάμπρικα», από την οποία κυκλώματα επιτήδειων που λειτουργούν στο όνομα φοιτητικών παρατάξεων αποκομίζουν αφορολόγητα κέρδη, αφού όλα τα εμπορεύματα (ποτά, τρόφιμα) διακινούνται χωρίς παραστατικά.
Σε ό,τι αφορά την μικροεγκληματικότητα (ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών, παρεμπόριο) που απασχολεί την πανεπιστημιακή κοινότητα, οι μετέχοντες στη σύσκεψη επισήμαναν, σύμφωνα με πληροφοριες, την ανάγκη να συνεχιστεί η συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Πανεπιστημίου και των διωκτικών αρχών.