25 Νοε 2013

Απάντηση στην ανάρτηση: Απαράδεκτες συνθήκες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νεάπολης

Να ξεκαθαρίσουμε πως πρόκειται για καταγγελίες γονέων που...

...όπως μας είπαν αναγκάζονται να μην κάνουν ούτε μπάνιο στα παιδιά τους στα αποδυτήρια του κολυμβητηρίου. Δυστυχώς δεν διευκρίνισαν για ποιο από τα δύο κολυμβητήρια πρόκειται. Αν πρόκειται για αυτό το οποίο δεν είναι υπεύθυνος ο Δήμος να ζητήσουμε συγγνώμη για τη σύγχυση. Αν πρόκειται για το Δημοτικό η καταγγελία κάνει λόγο όχι για την καθαριότητα της πισίνας αλλά των αποδυτηρίων για τα οποία δεν γίνεται λόγος στην απάντηση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών. 

Με αφορμή σημερινή (25.11) ανάρτηση στο taxalia.blogspot.com με τίτλο: «Απαράδεκτες συνθήκες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νεάπολης», σας στέλνουμε απάντηση της δημοτικής αρχής Νεάπολης-Συκεών για την αποκατάσταση της αλήθειας και παρακαλούμε για την άμεση δημοσιοποίησή της.


«Η σημερινή ανάρτηση για τις “Απαράδεκτες συνθήκες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νεάπολης” και η φραστική επίθεση που εξαπολύεται εναντίον της διοίκησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, πέρα από το προκλητικό της ύφος, στερείται του βασικότερου όλων –της αλήθειας.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, θέτοντας ένα βασικό ερώτημα στον ή τους συντάκτες του κειμένου. Το σχόλιο αφορά το κολυμβητήριο της Νεάπολης, όπως αναγράφεται στον τίτλο και το κείμενο,  ή το κολυμβητήριο Συκεών, η φωτογραφία του οποίου είναι αναρτημένη;
Αν υποθέσουμε ότι αφορά το κολυμβητήριο στη Νεάπολη, είναι τοις πάσι γνωστό ότι αυτό ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, αλλά στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ως εκ τούτου, καμία απολύτως σχέση, αρμοδιότητα ή ευθύνη φέρει για τη λειτουργία ή την υπολειτουργία του η δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών, και φυσικά δεν θα απαντήσει σε καταγγελίες για μία υποδομή που ανήκει σε άλλη υπηρεσία και μάλιστα κρατική. Πάντως, αξίζει να τονιστεί, ότι η διοίκηση του δήμου έχει κάνει πολλές προσπάθειες προκειμένου να περιέλθει στη δικαιοδοσία της ο συγκεκριμένος χώρος άθλησης για να αξιοποιηθεί σωστά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Αν υποθέσουμε ότι το σχόλιο αφορά το κολυμβητήριο Συκεών, το οποίο ανήκει εξολοκλήρου στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, τότε είναι πέρα ως πέρα αναληθές, προσβλητικό και συκοφαντικό.
Για όσους, λοιπόν, δεν ξέρουν, αλλά και για όσους ξέρουν και αποκρύπτουν την αλήθεια εσκεμμένα, υπενθυμίζουμε ότι το δημοτικό κολυμβητήριο Συκεών βρίσκεται στο πολυαθλητικό κέντρο στην περιοχή Κρυονερίου, είναι ανοιχτό και ολυμπιακών διαστάσεων. Επανειλημμένα έχει λάβει τα εύσημα από κάθε αρμόδια υπηρεσία ελέγχου των συνθηκών λειτουργίας. 
Το δημοτικό κολυμβητήριο Συκεών είναι το μοναδικό που εδώ και χρόνια διαθέτει όλες τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις και πιστοποιήσεις λειτουργίας. Είναι το 
μοναδικό που από την αρχή της λειτουργίας του διαθέτει σε 24ωρη βάση ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου του PH και της χλωρίωσης. Είναι το μοναδικό που διαθέτει σε 24ωρη βάση τέσσερα μεγάλα χαλαζιακά φίλτρα. Επίσης, κάθε χρόνο διακόπτεται για ένα χρονικό διάστημα η λειτουργία του ώστε να γίνεται σε τακτική βάση γενική συντήρηση, επισκευή και απολύμανση, διαδικασία που δεν τηρείται σε κανένα άλλο κρατικό ή ιδιωτικό κολυμβητήριο.

Το δημοτικό κολυμβητήριο Συκεών έχει αποσπάσει θετικότατες κριτικές από μεγάλες αθλητικές ομοσπονδίες, από αθλητικά μέσα ενημέρωσης κ.λπ. Κυρίως, όμως, έχει περάσει με άριστα, και εδώ και πολλά χρόνια, τις εξετάσεις από τους ίδιους τους πολίτες-χρήστες, κι όχι μόνο τους κατοίκους του δήμου Νεάπολης-Συκεών, αλλά ευρύτερα της Θεσσαλονίκης. 
Χιλιάδες αθλητές, μεμονωμένοι κολυμβητές, παιδιά και ενήλικες, χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο για τις προπονήσεις, την άσκηση και την ψυχαγωγία τους, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Ειδικότερα για φέτος, έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, από τα τέλη του Μαΐου οπότε και επαναλειτούργησε για τη θερινή περίοδο, διατέθηκαν περισσότερα από 8.200 εισιτήρια εισόδου, έγιναν 904 μηνιαίες συνδρομές ενηλίκων και παιδιών και καταγράφηκαν 200 συμμετοχές παιδιών από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.  
Το κολυμβητήριο λειτουργεί καθημερινά για το κοινό από τις 10 το πρωί έως τις 4.30 το απόγευμα και από τις 8.45 έως τις 10.30 το βράδυ, καθώς και τα Σαββατοκύριακα από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.
  Για άθληση, κινητική αποκατάσταση, καθώς και ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων, έχει καταρτιστεί ένα ευρύ πρόγραμμα κολυμβητικών δραστηριοτήτων, με τη συνεργασία έμπειρων καθηγητών φυσικής αγωγής. Περιλαμβάνονται τμήματα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά, ενήλικες και άτομα με αναπηρία, αεροβικής, κινητικής αποκατάστασης, μυϊκής ενδυνάμωσης και ελεύθερης κολύμβησης. 
Και κάτι τελευταίο και απλά ανθρώπινο. Και ο δήμαρχος και τα μέλη της διοίκησης είναι κι αυτοί γονείς με παιδιά που είτε σήμερα είτε στο παρελθόν έχουν αθληθεί στο συγκεκριμένο κολυμβητήριο. Κανείς δεν έχει την αποκλειστικότητα στη φροντίδα και το ενδιαφέρον για τη δημόσια υγεία και κυρίως για τα παιδιά και την ασφάλειά τους. 
Επίσης, είναι το λιγότερο κακόγουστο να συνδέεται η “οικονομία” με την υγεία των παιδιών.
Κατόπιν των παραπάνω, ζητάμε τη δημοσίευση της ανακοίνωσής μας και την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη