26 Νοε 2013

Νεώτερα από το ατύχημα στα Τέμπη

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  / ΤΡΙΤΗ 9.30 π.μ.
Ένας νεκρός (οδηγός Ι.Χ.) και 13 τραυματίες  ο απολογισμός, σε κρίσιμη κατάσταση αλλά μάλλον διέφυγε τον κίνδυνο μια κοπέλα.
Στις 10.30 περίπου το βράδυ της Δευτέρας, ένα χιλιόμετρο μετά τα διόδια των Τεμπών, ΙΧ αυτοκίνητο με τετραμελή οικογένεια από τη Λάρισα (ένα ζευγάρι με δύο κοριτσάκια) επιχείρησε να..
κάνει απονενοημένη παράνομη προσπέραση σε διπλή γραμμή, ενώ από το αντίθετο ρεύμα ερχόταν μια νταλίκα με πινακίδες Βουλγαρίας.

Το κίτρινο ΙΧ μάρκας ALFA ROMEO, επιχείρησε να προσπεράσει λεωφορείο των ΚΤΕΛ με πινακίδα ΝΕΗ-9401, όπως και την έκανε. Μπροστά από το λεωφορείο όμως, υπήρχε και φορτηγό με συρόμενη καρότσα μεγάλου μήκους κι έτσι το Ι.Χ. έπρεπε να προσπεράσει και 2ο όχημα μεγάλου μήκους. Από το απέναντι ρεύμα όμως ερχόταν νταλίκα με πινακίδες Βουλγαρίας, που είδε το  Ι.Χ. να έρχεται κατά πάνω του, έχοντας στο αντίθετο ρεύμα (αριστερά του) το συρόμενο και δεξιά τη χαράδρα. Ο Βούλγαρος οδηγός της νταλίκας δεν είχε περιθώρια αποφυγής του ατυχήματος και συγκρούστηκε με το Ι.Χ. Μετά τη σύγκρουση, ο οδηγός της νταλίκας έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε πάνω στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ, εμβολίζοντάς το στο ύψος της τρίτης σειράς καθισμάτων.
 

Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης εκινείτο κανονικά στο ρεύμα του και ξεκίνησε στις 6μμ. από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη με 18 επιβάτες. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης νταλίκας και Ι.Χ. ήταν να χάσει τη ζωή του ο οδηγός του ΙΧ Μιχάλης Ζιώγας του Ιωάννη, από τη Ραψάνη, ενώ σοβαρά είναι το ένα κοριτσάκι, που διέφυγε τον κίνδυνο, η σύζυγος του θανόντος οδηγού και ο Βούλγαρος οδηγός της νταλίκας. 
Επίσης υπάρχουν επτά τραυματίες επιβάτες από το λεωφορείο, το οποίο δέχθηκε τον εμβολισμό της νταλίκας.
Δεκαοχτώ ασθενοφόρα από όλη τη Θεσσαλία έσπευσαν στα Τέμπη.
Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα και διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.


Στις 23.55΄ ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των τραυματιών από το ΙΧ, το φορτηγό και το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Δηλώσεις Υπουργού Κ.Χατζηδάκη

"Ο δρόμος δεν έχει τελειώσει ακόμη. Αν όλα πάνε καλά, θα τελειώσει τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2015", ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης "στον ενικό" σχολιάζοντας το τροχαίο στα Τέμπη.

"Γίνονται δουλειές μέσα στις σήραγγες, αλλά ο δρόμος σε πάρα πολλά σημεία δεν έχει ολοκληρωθεί. Και επομένως, δυστυχώς έχουμε τέτοιου είδους..." τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.



Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Χθες (25-11-2013) και ώρα 22:20 στη χ/θ 383,5 της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκησαν τρία οχήματα και συγκεκριμένα ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο με οδηγό 45χρονο ημεδαπό, ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης με οδηγό 52χρονο ημεδαπό κι ένα επικαθήμενο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο με οδηγό 46χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Βουλγαρίας.
Αποτέλεσμα του τροχαίου ατυχήματος ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του οδηγού του επιβατικού αυτοκινήτου κι ο σοβαρός τραυματισμός μίας 43χρονης ημεδαπής κι ενός 7χρονου κοριτσιού που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε., καθώς και δύο ημεδαπών επιβατών του λεωφορείου, ενός 45χρονου και μίας 23χρονης.

Επιπλέον, τραυματίστηκαν ελαφρά οι οδηγοί των άλλων δύο οχημάτων, επτά ακόμη επιβάτες του λεωφορείου – πέντε ημεδαπές, ένας ημεδαπός και μία αλλοδαπή, υπήκοος Αρμενίας -, ηλικίας από 20 έως 73 ετών, καθώς και μία 17χρονη ημεδαπή που επέβαινε στο επιβατικό αυτοκίνητο.
Δέκα από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και οι υπόλοιποι τέσσερις στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου και νοσηλεύονται.
Στο σημείο του ατυχήματος διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης και η κίνησή τους διεξαγόταν από εναλλακτικές διαδρομές έως την 02.45΄ ώρα σήμερα (26-11-2013) κι ομαλοποιήθηκε πλήρως περί ώρα 05:30, μετά το πέρας της ασφαλούς διευθέτησης της κυκλοφορίας από την κοιλάδα των Τεμπών του μεγάλου αριθμού των φορτηγών και των λεωφορείων που ανέμεναν εκατέρωθεν αυτής.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.
--------------------------
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη