25 Νοε 2013

Δεν την αφήνει την ταβέρνα ο Σίμος!

Είχαμε γράψει πριν δυο μήνες για την έξωση που ήθελε να κάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών από ακίνητο στην περιοχή του Κέδρινου Λόφου.

Διαβάζουμε σήμερα στην προσωπική σελίδα του Χρήστο Μάτη στο Facebook πως το αυτί του Σίμου δεν ίδρωσε. Μάλιστα νοίκιασε εκ νέου το ακίνητο γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του το πάλαι ποτέ κολλητάρι του Γιάννη Μπουτάρη!

Δείτε τι έγραψε ο Χρ. Μάτης:


Καυγάς για μία "Ταβέρνα με Θέα"



Δίπλα στο Κέδρινο Λόφο, υπάρχει μία ταβέρνα. Εκεί που πηγαίναμε εκδρομές όταν ήμασταν στο σχολείο. Η ταβέρνα αυτή, όπως και η καφετέρια, ανήκει στο Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά είχε παραχωρηθεί για δέκα χρόνια στον πρώην Δήμου Αγίου Παύλου (νυν Δήμος Νεάπολης -Συκεών) ως αντάλλαγμα για την παραχώρηση του χώρου για το ζωολογικό κήπο. Αυτή η ταβέρνα, (τελευταίο όνομα Βυσσινόκηπος) δε δούλευε καλά και έκλεισε. Η δεκαετής περίοδος ολοκληρώθηκε το 2011. Τότε ο δήμος Θεσσαλονίκης άρχισε να ζητά πίσω την ταβέρνα, αλλά δεν έβρισκε ούτε ανταπόκριση, ούτε συνομιλητές. Κι έτσι πριν από λίγο καιρό, και αφού στο μεταξύ είχε κλείσει και η καφετέρια, αφήνοντας τα ενοίκια να πληρωθούν με την εγγυητική επιστολή της, η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να κάνει διοικητική αποβολή στο Δήμο Νεάπολης Συκεών, για να πάρει πίσω την ταβέρνα. Την σχετική εισήγηση ενέκρινε πρόσφατα η οικονομική επιτροπή

Η ταβέρνα όμως τώρα λειτουργεί πάλι. Με νέο όνομα. Πρακτικά δηλαδή ο Δήμος Νεάπολης Συκεών εκμίσθωσε ξανά ένα χώρο από τον οποίο ο Δήμος Θεσσαλονίκης του είχε κάνει διοικητική αποβολή.
Είμαι βέβαιος ότι την ώρα που στις Συκιές ελήφθη η σχετική απόφαση για την εκμίσθωση, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ψιχάλιζε...
Κι υπήρχαν και ενδιαφερόμενοι σε αναμονή, αν έχω μάθει καλά...
Πάλι καλά που στις διοικήσει των δύο δήμων υπάρχει πολιτική συμπόρευση... Σκεφτείτε να είχαν και πολιτικές διαφορές...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη