24 Νοε 2013

Ποιους "βλέπουν" οι κυριακάτικες εφημερίδες για το Δήμο Θεσσαλονίκης;

Έχει πολύ ενδιαφέρον το τι λένε οι μεγάλες εφημερίδες για τις υποψηφιότητες μόνο και μόνο γιατί διαφαίνεται το παιχνίδι που θα παιχτεί από αυτές. 
Τόσο η Real News όσο και η Ελευθεροτυπία παρουσιάζουν σήμερα ρεπορτάζ με τις υποψηφιότητες στους μεγάλους Δήμους. 
Η Real News βλέπει ως φαβορί από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας την Έλενα Ράπτη και στον Σταύρο Καλαφάτη. Η Ελευθεροτυπία πάλι "βλέπει" Σταύρο Καλαφάτη και Γιάννη Ιωαννίδη, Έλενα Ράπτη και Στράτο Σιμόπουλο. 

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία το ΠΑΣΟΚ θα αποφύγει τα χρίσματα (περισσότερο κακό δείχνουν να κάνουν παρά καλό) και θα στηρίξει κατά την προσφιλή του τακτική "ανεξάρτητους" συνδυασμούς. (να θυμηθούμε τις προηγούμενες εκλογές όπου σε κάποιους δήμους είδαμε άλλος να είναι ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και άλλη γραμμή να δίνεται από τα βουλευτικά γραφεία)

Ο Γιάννης Μπουτάρης θα είναι ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ επισήμως. Η Ελευθεροτυπία μοιάζει λιγότερο ενημερωμένη -ή δεν θέλει να "παίξει"- σχετικά με το παιχνίδι του Μπουτάρη με τον Σύριζα. Τα ονόματα που αναφέρει (πρόκειται για τους καθηγητές πανεπιστημίου Καζάκο και Χρυσόγονο, τον Μηταφίδη και την Καλφακάκου) μόνο ως "λαγοί" μπορούν να λειτουργήσουν ώστε στο δεύτερο γύρω να στηριχτεί ο κυρ Γιάννης υπό τον φόβο της "κακιάς δεξιάς απειλής". 


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη