20 Νοε 2013

Σε δύο χρόνια θα ολοκληρωθεί η δυτική είσοδος

Δυτική Περιφερειακή Θεσσαλονίκης: Ξεκίνησε η αναβάθμιση από τη ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.
Επιθεώρηση εργασιών από το Γ.Γ. Δημοσίων Έργων και..
τη Διοίκηση της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

Ένα έργο με ξεχωριστή σημασία για την ελεύθερη κυκλοφορία των οχημάτων στη δυτική εσωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης και την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση ολόκληρης της περιοχής επιθεώρησαν τη Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του φορέα υλοποίησης ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. κ. Παρασκευάς Σαββαΐδης. Το έργο για τη «Βελτίωση - Αναβάθμιση Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής από Α/Κ Μαιάνδρου έως και ισόπεδο κόμβο Εσωτερικής Περιφερειακής με Συμμαχική Οδό» παρουσιάστηκε «επί χάρτου» στα γραφεία του εργοταξίου από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της αναδόχου ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. κ. Χάρη Αλεξόπουλο και στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στα διάφορα σημεία εκτέλεσης του έργου, όπου διαπιστώθηκε η με ταχύτατους ρυθμούς εξέλιξη των εργασιών.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 2 έτη και περιλαμβάνει:
1. Την πλήρη κατασκευή των ανισόπεδων κόμβων Μαιάνδρου με την υπογειοποίηση της περιφερειακής και 3ης Σεπτεμβρίου (επί της οδού Βέμπο).
2. Τη δημιουργία νέων και την αναδιαμόρφωση υφιστάμενων κλάδων εισόδου και εξόδου στην αρτηρία πριν από την οδό Μοναστηρίου.
3. Την κατασκευή άνω διάβασης μετά των προσβάσεων αυτής στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου.
4. Εργασίες βελτίωσης σε όλο το μήκος του έργου (ασφαλτικές εργασίες, εργασίες σήμανσης κ.λπ.).
Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μακεδονία - Θράκη 2007-2013».

Σημειώνεται ότι η Δομοτεχνική Α.Ε. υλοποιεί ένα ακόμη αντίστοιχο μεγάλο έργο που αφορά στην ολοκλήρωση της Περιφερειακής οδού του Βόλου και το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η εργολαβία στο τμήμα Γορίτσας - Αγριάς περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της κατασκευής της σήραγγας της Γορίτσας μήκους 600 μέτρων, της κοιλαδογέφυρας μήκους 450 μέτρων και το τμήμα οδικής σύνδεσης με την παραλιακή οδό Βόλου - Αγριάς μήκους 1 χλμ. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2014.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη