6 Νοε 2013

Σλαβομακεδόνες χτίζουν δική τους εκκλησία στην Έδεσσα

Οι εθνικά "σλαβομακεδόνες" της περιοχής, κτίζουν, σύμφωνα με Σκοπιανά ΜΜΕ, δική τους εκκλησία κοντά στην Έδεσσα (στην Αλμωπία). Τις φωτογραφίες έστειλε στο MKDnews η ...
Ευγενία Νατσουλίδου, γνωστή για τους αγώνες της για την αναγνώριση ως "μακεδονικής" της μειονότητας των λιγοστών σλαβόφωνων της περιοχής, που δεν αισθάνονται -και δεν είναι- Έλληνες στην καταγωγή, αλλά εθνικά όμοιοι με τους κατοίκους της FYROM, οι οποίοι ως γνωστόν προέρχονται από τη μεγάλη Βουλγαρική φυλή, που ήρθε στα Βαλκάνια τον 6ο μ.Χ. αιώνα.

Η μειονότητα αυτή, η οποία είναι πλήρως ισότιμη και δεν ξεχωρίζει σε τίποτε από τους Έλληνες της περιοχής, δεν αντιπροσωπεύει παραπάνω από το 0,5% του πληθυσμού της Πέλλας, αλλά έχει ισχυρούς δεσμούς με ομοεθνείς της που βρίσκονται στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία, οι οποίοι χρηματοδοτούν την εκκλησία, όπως αναφέρουν ΜΜΕ της FYROM.

Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοια εκκλησία (μάλλον αυτή της επάνω εικόνας) έκτισαν Σλάβοι στην Πέλλα, με πρωτεργάτη τον γνωστό "παπαΤσαρκνιά"  (εικονίζεται στη φωτο επάνω) τον οποίο η ελληνορθόδοξη εκκλησία διέγραψε από τις τάξεις της, όταν συνελήφθη επ΄αυτοφώρω σε ερωτικές περιπτύξεις με νεαρά αγοράκια, στα οποία είχε ιδιαίτερη αδυναμία, όπως έγραφε ο τύπος της εποχής.
Μετά το "ξύρισμά" του, ο πρώην ιερέας, έγινε ιερέας της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων.




Κατά τη γνώμη μας (taxalia) πρόκειται μάλλον για ανακαίνιση της ήδη υπάρχουσας εκκλησίας κι όχι νέας εκκλησίας όπως γράφει το MKDnew.
φωτο: MKDnews, Σκόπια, FYROM
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη