8 Νοε 2013

Κινητοποίηση της Ιντερπόλ για απάτη με θύματα Σερραίους αγρότες

Άνθρακας ο...ελκυστήρας!

Καλοστημένη άπατη αποδείχτηκαν οι «χρυσές ευκαιρίες» που διαφήμιζε ιστότοπος εμπορίας αγροτικών μηχανημάτων μέσω διαδικτύου θύμα της οποίας έπεσαν Σερραίοι αγρότες και όχι μόνο. Ο εν λόγο ιστότοπος πληροφορούσε τους επισκέπτες του πως προμηθεύει αγροτικά μηχανήματα σε πολύ καλές τιμές παραθέτοντας τους μάλιστα και αναλυτικά στοιχεία για την εταιρεία «φάντασμα» γεγονός που την καθιστούσε αξιόπιστη στα μάτια του κόσμου. Οι διαχειριστές ζητούσαν από τα θύματά τους να αποστείλουν μέσω τραπέζης το πλήρες ποσό και στη συνέχεια έδιναν οδηγίες για το πώς θα λάμβαναν το προϊόν τους χωρίς όμως αυτό ποτέ να φτάνει στον προορισμό του.
Την απάτη κατήγγειλε Σερραίος αγρότης ο οποίος  επιθυμούσε να προμηθευτεί έναν αγροτικό του ανελκυστήρα με τον ίδιο να αναγκάζεται να πουλήσει τον ήδη υπάρχοντα που διέθετε για να διαθέσει το ποσό της αγοράς το οποίο κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό που του υποδείχτηκε από την σελίδα. Ωστόσο όταν το φορτηγό της μεταφορικής που είχε ναυλώσει για την μεταφορά του τρακτέρ στις Σέρρες έφτασε στο σημείο που τους είχαν υποδείξει χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία επιχείρηση στο σημείο.


Αμέσως ο αγρότης δια μέσω της δικηγόρου του κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία η οποία δια μέσω της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος προσπαθούν να εντοπίσουν τα ίχνη των επιτήδειων. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό τους δράστες αναζητεί και η Ιντερπόλ.
Το παραπάνω αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πόσο προσεχτική πρέπει να είμαστε κατά της διαδικτυακές μας αγορές ιδιαίτερα όσο πρόκειται για συναλλαγές αρκετών χιλιάδων ευρώ, Πρέπει οι καταναλωτές προτού προβούν σε αγορές να ελέγχουν τα στοιχεία του προμηθευτή και να φροντίζουν αυτός να είναι επώνυμος. Παράλληλα θα πρέπει να ζητούνται εγγυήσεις σε περίπτωση που το προϊόν δεν φτάσει ποτέ ή παραληφθεί κατεστραμμένο ή μη λειτουργικό.

serreslife
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη