13 Νοε 2013

Φρίκη προκαλεί η ιστορία της τυφλής από τη Θεσσαλονίκη

-Συγγενείς-καθάρματα κακοποιούσαν τυφλή για να της πάρουν την περιουσία. Να τα πάρουν μαζί τους στο φέρετρο.
-Η ηλικιωμένη βρέθηκε σε άθλια κατάσταση εμφανώς υποσιτισμένη και με σημάδια ξυλοδαρμού, και μεταφέρθηκε για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

62χρονη τυφλή έπεσε θύμα άγριας κακοποίησης από την 64χρονη αδελφή της και την 35χρονη ανιψιά της, με σκοπό να εισπράττουν τη σύνταξη και το επίδομα πρόνοιας που ως τυφλή ελάμβανε.

Πρόκειται για γυναίκα, ηλικίας περίπου 62 ετών, η οποία ζούσε από τον περασμένο Νοέμβριο «φυλακισμένη» αρχικά στο σπίτι των κακοποιών της - στην Τουμπα Θεσσαλονίκης, ενώ προ 15νθημέρου τη μετέφεραν στο δικό της σπίτι, στην Τούμπα.

Οι Αρχές την εντόπισαν τελικά εμφανώς υποσιτισμένη και με σαφή σημάδια ξυλοδαρμού στο κορμί της.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από αναφορά που έκαναν προ ημερών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εκπρόσωποι της Σχολής Τυφλών, της οποίας η 62χρονη υπήρξε τρόφιμος, όταν διαπίστωσαν ότι τα ίχνη της είχαν χαθεί τον τελευταίο χρόνο.

Από την εισαγγελία δόθηκε εντολή να διερευνηθεί η αναφορά, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για τον εντοπισμό τής εξαφανισθείσας γυναίκας. Η έρευνα των αστυνομικών αρχών οδήγησε στους συγγενείς της.

Η ηλικιωμένη βρέθηκε σε άθλια κατάσταση εμφανώς υποσιτισμένη και με σημάδια ξυλοδαρμού, και μεταφέρθηκε για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες που συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία αναμένεται να οδηγηθούν στις εισαγγελικές αρχές κατηγορούμενες για παράνομη κατακράτηση, υπεξαγωγή εγγράφων, έκθεση και παράβαση του Νόμου για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φιλοξενηθεί προσωρινά σε Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη