26 Νοε 2013

Υπέρ ποίας εθνικής ανεξαρτησίας κόπτεται ο Αρούλης;

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
[Εξηκοστή ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ (βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html ) και πεντηκοστή δεύτερη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των ..
βουλευτών της αντιπολίτευσης. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].
Προ ημερών συζητούσα με πελάτη μου, όταν αίφνης μου έθεσε το ερώτημα: «Πιστεύετε ότι η χώρα μας υπήρξε ποτέ ανεξάρτητη;». Ανατρέξαμε μαζί μέχρι την επανάσταση του ’21 και ομολόγησα φευ ότι η απάντηση στο ερώτημά του είναι αρνητική. Θα μπορούσε κανείς να γράφει τόμους επί τόμων για το θέμα. Εγώ αντιγράφω ένα νόμο μόνο:
«Νομοθετικό Διάταγμα υπ’ αριθμόν 4016 της 3ης Νοεμβρίου 1959. Περί τροποποιήσεως της περί εγκληματιών πολέμου νομοθεσίας [ΦΕΚ-Α-237/03.11.1959].
΄Αρθρον 1.- 1. Αι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου μόνου του Νόμου 3933/1959 "περί αναστολής διώξεως εγκληματιών πολέμου", aντικαθίστανται ως εξής: "Αναστέλλεται αυτοδικαίως και χωρίς ν’ απαιτήται απόφασίς τις δικαστηρίου, δικαστικού Συμβουλίου ή άλλη τις διαδικασία, πάσα δίωξις Γερμανών υπηκόων φερομένων ως εγκληματιών πολέμου δι’ εγκλήματα προβλεπόμενα υπό της υπ` αριθ. 73/1945 Σ.Π. "περί κολασμού και εκδικάσεως των εγκλημάτων πολέμου κλπ." ως αύτη ετροποποιήθη και συνεπληρώθη, καταργούνται δε και τα εκδοθέντα κατ’ αυτών διωκτικά έγγραφα. Αντίγραφα των δικογραφιών αποστέλλονται εις τας Γερμανικάς δικαστικάς αρχάς".
2. Αναστέλλεται αυτοδικαίως και χωρίς ν’ απαιτήται απόφασίς τις δικαστηρίου, δικαστικού Συμβουλίου ή άλλη τις διαδικασία, η εκτέλεσις πάσης ποινής στερητικής της ελευθερίας (φυλακίσεως ή καθείρξεως) ή το υπόλοιπον ταύτης επιβληθείσης κατά Γερμανών υπηκόων εγκληματιών πολέμου καταδικασθέντων δι` εγκλήματα προβλεπόμενα υπό της αυτής υπ` αριθ. 73/1945 Σ.Π., ως αύτη ετροποποιήθη και συνεπληρώθη. Οι κατά την παράγραφον ταύτην απολυόμενοι των φυλακών απελαύνονται εις την χώραν εξ ης προέρχονται και ουδέποτε δύναται να επανέλθουν εις την Ελλάδα.
[ΣΗΜ: "Η αληθής έννοια της τελευταίας περιόδου της παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν. Δ/τος της 3/3 Νοεμβρίου 1959 "περί τροποποιήσεως της περί εγκληματιών πολέμου νομοθεσίας" είναι ότι η απαγόρευσις επανόδου εις την Ελλάδα των απελαυνομένων Γερμανών υπηκόων εγκληματιών πολέμου δεν ισχύει, εφ’ όσον ούτοι καλούνται υπό της δικαστικής αρχής ίνα εμφανισθώσιν ενώπιον των Ελληνικών Ποινικών Δικαστηρίων ως μάρτυρες ή κατηγορούμενοι και μέχρις εκδόσεως αμετακλήτου αποφάσεως επί της δι’ ην εκλήθησαν υποθέσεως" (ΝΔ 4122/1960 ΦΕΚ Α 170)]
΄Αρθρον 2.- 1. Τα άρθρα 3, 4 και 6 του Α.Ν. 384/1945 "περί συστάσεως Ελληνικού Εθνικού Γραφείου Εγκλημάτων Πολέμου" και η παράγραφος 1 του άρθρου 6 της υπ’ αριθ. 73/1945 Σ.Π. "περί κολασμού και εκδικάσεως των εγκλημάτων Πολέμου κλπ." καταργούνται.
2. Η υπό της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Εθνικού Γραφείου Εγκλημάτων Πολέμου ασκουμένη μέχρι τούδε αρμοδιότης μεταβιβάζεται από της ισχύος του παρόντος όσον μεν αφορά την διοικητικήν και εισαγγελικήν δικαιοδοσίαν εις τον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, όσον δ’ αφορά την δικαστικήν (αρμοδιότης του παρά τη ρηθείση υπηρεσία λειτουργούντος άχρι τούδε δικαστικού Συμβουλίου) εις το Συμβούλιον Εφετών Αθηνών, όπερ συντιθέμενον εκ τριών δικαστών αποφασίζει συμφώνως προς τα άρθρα 305 έως 315 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Καθήκοντα ανακριτού εκτελεί Εφέτης οριζόμενος υπό του Προέδρου των Εφετών Αθηνών.
3. Η κατά το άρθρον 1 του Α.Ν.1860/1951 ως αντικατεστάθη δια του άρθρου 20 του Νόμου 2058/52 ασκουμένη ανακοπή εκδικάζεται υπό του Συμβουλίου των εν Αθήναις Εφετών, όπερ εν τη περιπτώσει ταύτη συντίθεται εκ πέντε Δικαστών.
4. ΄Οπου εν τη κειμένη νομοθεσία αναφέρεται ο Διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Εθνικού Γραφείου Εγκλημάτων Πολέμου νοείται από της ισχύος του παρόντος ο Εισαγγελεύς Εφετών Αθηνών, όπου το δικαστικόν Συμβούλιον της αυτής υπηρεσίας το Συμβούλιον Εφετών Αθηνών κατά τα ειδικώτερον εν τοις παραγράφοις 2 και 3 οριζόμενα, όπου ο Ανακριτής ο κατά την παράγραφον 2 του παρόντος οριζόμενος Εφέτης, όπου δε ο Γραμματεύς του Συμβουλίου Εγκλημάτων Πολέμου ο Γραμματεύς Εφετών Αθηνών.
5. Η κατά το άρθρον 5 του Α.Ν. 384/1945 αρμοδιότης περιέρχεται εις τον κατά τόπον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.
6. Επί εκκρεμών κατά την έναρξιν της ισχύος του παρόντος υποθέσεων εφαρμόζονται αι διατάξεις των παραγράφων 2 και 3 του παρόντος.
7. Τα Αρχεία της καταργουμένης υπηρεσίας περιέρχονται εις την Εισαγγελίαν Εφετών Αθηνών, αι δε δικογραφίαι κατά εγκληματιών πολέμου και παν ότι σχετίζεται με την δικαστικήν λειτουργίαν της καταργουμένης υπηρεσίας εις το Εφετείον Αθηνών.
Αρθρον 3.- 1. Πάσα διάταξις αντικειμένη εις το παρόν Νομοθετικόν Διάταγμα καταργείται.
2. Η ισχύς του παρόντος Ν.Δ. άρχεται από της δημοσιεύσεως αυτού εις την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»
Και όλ’ αυτά για να γλυτώσει ο Μέρτεν που είχε συλληφθεί και άρχισε να ξερνάει για συνεργάτες των Γερμανών, πολλοί των οποίων πλαισίωναν την τότε κυβέρνηση. Προεχόντως, όμως, για να μην ξεφτιλιστεί άλλο ο στενός συνεργάτης του «Εθνάρχη» Μακρής, η γυναίκα του οποίου Δοξούλα ήταν «γραμματεύς» του Μέρτεν επί Κατοχής. Μιλάμε για ευωδία!
Ας θυμηθούμε τί είχε πει ο Γεώργιος Παπανδρέου, όταν, μετά τη σαρωτική νίκη της 16.02.1964, 15 βουλευτές της Ένωσης Κέντρου δεν πειθάρχησαν, όλως … ανιδιοτελώς, προς την υπόδειξη του Γέρου για το πρόσωπο που θα κατελάμβανε το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής: «Οι νικηταί κατέστημεν χλεύη των ηττημένων». Ταιριάζει γάντι στην περίπτωση.
Και περιμένουμε εμείς από αυτό το «πολιτικό προσωπικό», το οποίο εναλλάσσεται στην εξουσία, αφού δώσει γην και ύδωρ στους αλλοδαπούς πάτρωνες, να διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο και πολεμικές αποζημιώσεις; Μόνον συγχαρητήρια για την υποταγή στα κελεύσματα των εντολέων μπορεί να διεκδικεί.
Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση
Υ.Γ. 1] Το ανωτέρω νομοθέτημα κατηργήθη με το άρθρο 22 ν. 3849/2010. Για ποιο λόγο; Η αιτιολογική έκθεση ουδέν λέγει. Προφανώς ως άνευ αντικειμένου. Αλλά γιατί θυμήθηκαν να τον καταργήσουν μετά από 50 χρόνια; Τα τσουρούκια στη Βουλή που τον ψήφισαν αμφιβάλλω, εάν έχουν καταλάβει ότι υπερψηφίζοντας τον ν. 3849 κατήργησαν και το ν.δ. 4016/1959, το περιεχόμενο του οποίου σίγουρα αγνοούν. Έχουν εκχωρήσει την υφαλοκρηπίδα τους στον Αρχηγό και τους περί αυτόν.
2] Γιατί δεν ψηφίζει η Βουλή μία παρόμοια διάταξη που θα επιτρέπει στον Χριστοφοράκο να έλθει στην Ελλάδα, να εξετασθεί από τους ειδικούς Εφέτες Ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση Siemens και ακολούθως να αναχωρήσει για Γερμανία; Παράδειγμα: «Έλληνες υπήκοοι που έχουν την υπηκοότητα και άλλους κράτους-μέλους του ΟΗΕ επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα προκειμένου να εξετασθούν ως μάρτυρες σε ποινικές υποθέσεις μείζονος ενδιαφέροντος, οι οποίες έχουν ανατεθεί προς διερεύνηση σε εφέτη ανακριτή, χωρίς να εκτελούνται εις βάρος τους υφιστάμενα εντάλματα σύλληψης ή άλλα διωκτικά έγγραφα καθώς και αποφάσεις προσωπικής κράτησης εκδοθείσες από οποιοδήποτε δικαστήριο της ημεδαπής ή της αλλοδαπής και χωρίς να υποχρεούνται να εμφανισθούν σε οποιαδήποτε ανακριτική Αρχή διενεργούσα προκαταρκτική εξέταση, προανάκριση ή κυρία ανάκριση ή σε δικαστήριο για οποιαδήποτε δικογραφία εκκρεμεί εις βάρος τους για οποιοδήποτε αδίκημα είτε η δίωξη έχει ασκηθεί πριν από την έλευσή τους στην Ελλάδα είτε ασκείται κατά τη διάρκεια της εδώ παραμονής τους για τις ανάγκες της κατάθεσής τους σε οποιαδήποτε ανακριτική Αρχή ή δικαστήριο συνεδριάζον είτε εν συμβουλίω είτε δημοσία».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη