21 Νοε 2013

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στιγματίζει τα παιδιά για ένα πιάτο φαγητό

Δεν έχεις να φας; Απόδειξέ το!

Μια απίστευτη ιστορία κοινωνικής...αναισθησίας ξετυλίγεται γύρω από το θέμα της δωρεάν σίτισης μαθητών δημοτικών σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η αντιδημαρχία Παιδείας καλεί τα σχολεία να ζητήσουν από τις οικογένειες που έχουν ανάγκη να το δηλώσουν ώστε το παιδί τους να συμπεριληφθεί σε εκείνα που θα λαμβάνουν φαγητό από το Δήμο. 

Φυσικά οι περισσότερες οικογένειες μπορεί να έχουν ανάγκη αλλά έχουν και μια αξιοπρέπεια κι έτσι ελάχιστοι γονείς εμφανίστηκαν στο κάλεσμα των σχολείων μη θέλοντας φυσικά να στιγματιστεί το παιδί και η οικογένειά τους. 

Για παράδειγμα, σε 12θέσιο σχολείο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης εμφανίστηκαν 3 γονείς, ενώ (καλώς ή κακώς ακόμα γνωρίζονται οι άνθρωποι στις γειτονιές της πόλης) είναι γνωστό στο σχολείο, στη διοίκηση αλλά και στο σύλλογο γονέων πως οι οικογένειες που έχουν ανάγκη είναι πάνω από 30. 

Στο Δήμο Νεάπολης Συκεών όπως μαθαίνουμε, όλα τα παιδιά σιτίζονται από το Δήμο ώστε να μην υπάρχει διάκριση. 

Σε τελευταία ανάλυση, καλύτερα να φάνε και δέκα παιδιά που ίσως δεν το έχουν και τόσο ανάγκη, παρά να μείνουν νηστικά 27 για να μη γίνουν ρεζίλι. Για ένα πιάτο φαγητό μιλάμε...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη