1 Νοε 2013

Γιατί τα κανάλια είναι υπέρ του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές;

Τα μνημονιακά παπαγαλάκια, πιπιλίζουν τα θετικά του ανοίγματος των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, ενώ αντιδρά σύσσωμη η αγορά, εργοδότες και εργαζόμενοι, που θέλουν να ξεκουράζονται μια μέρα τη βδομάδα, να βλέπουν και λίγο την οικογένειά τους. Γιατί όμως;

Με απλά λόγια και σύντομα:
Το άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές θα εξοντώσει τους μικρούς. Οι μικροί όμως, έχουν ένα "ελλάττωμα"! Δεν διαφημίζονται στην TV !
Έτσι, τα κανάλια που επιβιώνουν χάριν της διαφημίσεως των "πολυεθνικών", θα ήθελαν, αντί να υπάρχουν 100 μεγάλες φίρμες και 100.000 μικρά μαγαζιά (άρα 100 πελάτες τους), να κλείσουν τα 100.000 μαγαζάκι και να μείνουν 1.000 μόνο μεγάλοι. Επομένως η δική τους πελατεία, των διαφημιζομένων, δεκαπλασιάζεται !
Απλά πράγματα για να καταλαβαίνετε γιατί "διαφημίζουν" με τόση χαρά το άνοιγμα αυτής της Κυριακής, τις εκπτώσεις κ.λ.π. Δείτε τα ρεπορτάζ τους και θα καταλάβετε πόσοι στημένοι είναι υπέρ των "πολυεθνικών".
Και φυσικά, ο "λαός" θα ξεχυθεί την Κυριακή -ιδιαίτερα αν έχει ήλιο- στα μεγάλα μόνο μαγαζιά, στα εμπορικά κέντρα, για βόλτα και καφεδάκι κυρίως κι όχι τόσο για ψώνια, οπότε θα σας πουν ότι το μέτρο πέτυχε !
Κανείς δεν θα κάνει ρεπορτάζ αγοράς την επόμενη ημέρα και τις επόμενες (Δευτέρα-Παρασκευή) όπου δεν θα πατάει ψυχή, σε κανένα μαγαζί, αλλά τα έξοδα θα τρέχουν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη