15 Νοε 2013

Και ειδικός σύμβουλος του Δήμου αλλά μη χάσουμε και το μεροκάματο


Αν και νομικός δεν έδωσε σημασία στο νόμο ο Απόστολος Σοφιαλίδης!
Τι θα κάνει ο Γιάννης Μπουτάρης;


Παρανόμως ο Απόστολος Σοφιαλίδης φαίνεται να αναλαμβάνει υποθέσεις ως δικηγόρος. 


Με την ΑΔΑ: 4Α3ΤΩΡ5-Φ στις 9-5-2011 ο Γιάννη Μπουτάρης προσέλαβε τον επίκουρο καθηγητή του Τµήµατος της Νοµικής της Σχολής ΝΟΠΕ του ΑΠΘ και δικηγόρο Θεσσαλονίκης Απόστολο Σοφιαλίδη στη θέση του ειδικού συμβούλου.  (κάντε κλικ για μεγέθυνση)


Ο νόμος (παρ. 7 του άρθρου 163 του ν. 3584/2007) δεν επιτρέπει στους ειδικούς συμβούλους να ασκούν παράλληλα άλλη δραστηριότητα, καταρχήν. Προβλέπει όμως και εξαιρέσεις, αλλά μόνο με απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης .Όχι όμως για τους δικηγόρους. Για εκεί, δεν προβλέπονται εξαιρέσεις.

«Το έργο των Ειδικών Συμβούλων, των Ειδικών Συνεργατών και των Επιστημονικών Συνεργατών δεν είναι ασυμβίβαστο με την ιδιότητα του Δικηγόρου, αλλά αναστέλλει την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος. Για όσους έχουν την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία, η άσκηση του ελεύθερου επαγγέλματος τους είναι ασυμβίβαστη με την άσκηση των καθηκόντων του Ειδικού Συμβούλου, του Ειδικού Συνεργάτη και του Επιστημονικού Συνεργάτη. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας μπορεί να εισαχθούν εξαιρέσεις στην εφαρμογή αυτής της παραγράφου, μόνο όταν πρόκειται για πρόσληψη Ειδικού ή Επιστημονικού Συνεργάτη. Στην περίπτωση αυτή έχει ανάλογη εφαρμογή η παρ. 3 περ. Α΄ του άρθρου 29 του ν. 3463/2006 (ΦΕΚ 114 Α΄)».​

Μάλιστα δείτε ενδεικτικά μια απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης εδώ

Ωστόσο ο κύριος Σοφιαλίδης και μετά τον Μάιο του 2011 οπότε και προσελήφθη από τον Δήμαρχο συνεχίζει να ασκεί το δικηγορικό επάγγελμα, με ιδιαίτερη προτίμηση στις υποθέσεις δήμων και του ευρύτερου δημόσιου τομέα όπως φαίνεται κι από τα παρακάτω έγγραφα:

Λαμβάνει χρήματα από την Εγνατία οδό τον Αύγουστο του 2012, ένα χρόνο και 3 μήνες αφού ανέλαβε καθήκοντα ειδικού συμβούλου:


 Και συνεχίζει να εκπροσωπεί το Δήμο Σιθωνίας τον Μάιο του 2012, ένα χρόνο αφού ανέλαβε καθήκοντα ειδικού συμβούλου.



 Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σιθωνίας.

Επομένως: Κύριε Δήμαρχε είχατε γνώση των παράλληλων δραστηριοτήτων του Ειδικού σας Συμβούλου, κυρίου Απόστολου Σοφιαλίδη; Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε τώρα που ενημερωθήκατε (αν υποθέσουμε πως είχατε άγνοια); 

Να σημειωθεί εδώ πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης δίνει μεροκάματα και σε συνεργάτη του κυρίου Σοφιαλίδη με τον οποίο, όπως είχαμε δείξει πριν μερικούς μήνες, δήλωναν το ίδιο φαξ! Και με τόσους δικηγόρους στη νομική υπηρεσία του Δήμου εξακολουθεί να δίνει δουλειές σε εξωτερικούς συνεργάτες. Αλλά ας μην αρχίσουμε πάλι αυτή την κουβέντα. 



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη