18 Νοε 2013

Δώστε τώρα το Νόμπελ Οικονομίας στον Μπουτάρη!

Όποιος πιστεύει αυτά που κατά καιρούς λέει ο Γιάννης ("κακός πούστης") Μπουτάρης έχει αποδεχτεί ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει μεώσει τα χρέη του Δήμου μέσα σε μόλις δύο χρόνια κατά περίπου 129 εκατομμύρια ευρώ!  
Γράφει για Taxalia ο Δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαίδης
Πιο συγκεκριμένα...


ο Μπουτάρης, στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε για οικονομικά θέματα, μαζί με τον Χασδάι Καπόν, στις 16 Μαρτίου 2011 ανακοίνωσε ότι παρέλαβε χρέη ύψους 150 εκ. ευρώ!
Έτσι, τα πρωτοσέλιδα της επόμενης ημέρας ήταν περίπου κινδυνολογικά, αν όχι τρομοκρατικά!

Χρέη- θηλιά έβλεπε ο "Αγγελιοφόρος", ενώ η "Μακεδονία" μετέφερε στο πρωτοσέλιδο της μία δήλωση του Μπουτάρη, περί πιθανής χρεοκοπίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω χρεών!

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Μπουτάρης (μαζί με τον Αρβανίτη αυτή τη φορά) δίνουν συνέντευξη τύπου για τον προϋπολογισμό, στην οποία ανακοινώνουν ότι τα χρέη του Δήμου βρίσκονται στα 20,1 εκατομμύρια ευρώ!
Θαύμα, θαύμα!
Η καλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει επιτευχθεί ποτέ!

Δείτε και το επίσημο Δελτίο Τύπου από τη Συνέντευξη :

  
Δηλαδή, όσοι πιστεύουν τον Μπουτάρη ή όσοι είναι αφελείς (ή όσοι συγκεντρώνουν και τα δύο χαρακτηριστικά ταυτόχρονα), αυτή τη στιγμή είναι βέβαιοι ότι χάρη στην εμπνευσμένη Διοίκηση της "Πρωτοβουλίας", δηλαδή τους Σωτήρες του Μπουτάρη, ο Δήμος σώθηκε! Αλληλούια! Από τη χρεοκοπία, που φοβόταν η "Μακεδονία" φτάσαμε στα 20,1 εκ. που δεν είναι και τίποτε σοβαρό για έναν Δήμο του μεγέθους του ΔΘ! 
(Το γεγονός ότι ο Αρβανίτης στην ίδια συνέντευξη Τύπου μίλησε για "προίκα χρεών" 42 εκ. ευρώ και ο Μπουτάρης 150, το αφήνουμε προς στιγμή ασχολίαστο)...

Οπότε τί καθυστερούμε; Να ζητήσουμε από τους Σουηδούς να απονείμουν το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας στον Δήμαρχό μας, χωρί καμία διαδικασία, γιατί τα νούμερα μιλούν από μόνα τους...

Ή μήπως να παραχωρήσουμε τον ανυπέρβλητο οικονομικό εγκέφαλο και Δήμαρχό μας στην Κυβέρνηση ώστε να σώσει και τη χώρα;
Σίγουρα μία προσαρμογή του μεγέθους του 70% θα έσωνε την χώρα εάν μεταφερόταν στα μεγέθη του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους... Τρέμε Στουρνάρα...
Ας σοβαρευτούμε όμως...

Τα νούμερα και οι ισχυρισμοί του κ. Μπουτάρη αποδεικνύουν ένα πράγμα: ότι ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι αναδείχθηκε επειδή είναι υπερκομματικός, προοδευτικός και αντι-πολιττικάντης είναι ο χειρότερος πολιτικάντης, υπεσρυντηρητικός και παλαιοκομματικός που γνώρισε ποτέ αυτή η πόλη!
Γιατί μόνο ένας πολιτικάντης θα ξεφούρνιζε φούμαρα αντί για αληθινά μεγέθη.

Γιατί μόνο ένας παλαιοκομματικός χερίστου είδους θα επιχειρούσε να παραπλανήσει τους πάντες για την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε. Η άποψη ότι "εμείς παραλάβαμε χάος- καμμένη γη" μόνο και μόνο για να πετύχουμε την ανύψωση τη δική μας μειώνοντας το ύψος των άλλων είναι βαθειά συντηρητική, χαμηλού επιπέδου και άλλης εποχής.

Θα την αποδεχόμασταν και θα την αναμέναμε ευχαρίστως από έναν "τυπικό" πολιτικό! Αλλά από αυτόν που υποτίθεται ότι ήρθε στο προσκήνιο επειδή δεν είναι... "τέτοιος";

Η αλήθεια είναι μία: εάν θέλεις πραγματικά να μάθεις εάν ο Μπουτάρης παρέλαβε "καμμένη γη" ή ένα γεμάτο ταμείο και έναν νοικοκυρεμένο Δήμο τότε δεν ρωτάς ούτε τον Μπουτάρη ούτε τον Παπαγεωργόπουλο. Βλέπεις τα επίσημα στοιχεία. (Δείτε τα αναλυτικά εδώ)
Και αυτά είναι συντριπτικά κατά του νυν Δημάρχου. 

Αποδεικνύουν ότι ο Μπουτάρης παρέλαβε τον πιο υγιή μεγάλο Δήμο της χώρας, με πολύ χαμηλό δείκτη δανεισμού, υψηλά ταμειακά αποθέματα και τακτοποιημένους προμηθευτές και υπαλλήλους! Και αυτά δεν τα λέω εγώ! Τα γράφει το επίσημο πόρισμα του Υπουργείου Εσωτερικών για την οικονομική κατάσταση όλων των ελληνικών Δήμων!


Μόνο στην περίπτωση αυτή, όπως και σε άλλες, η προπαγάνδα, που ως γνήσιος πολιτικάντης ενορχήστρωσε ο Μπουτάρης, δυστυχώς πέρασε στον απλό πολίτη, επειδή δεν βρήκε αντίκρουση!
Άλλωστε το έχει παραδεχθεί: είναι κακός πούστης!

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη